Θεοδωράκης: Δεν είμαστε ρεζέρβες του Τσίπρα

Θεοδωράκης: Δεν είμαστε ρεζέρβες του Τσίπρα

«Πρέπει όλοι να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις», τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού

Θεοδωράκης: Δεν είμαστε ρεζέρβες του Τσίπρα
Την άποψη πως πρέπει να αφήσουμε τα μεγάλα εθνικά θέματα έξω από τους καθημερινούς εμφυλίους εκφράζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, τονίζοντας ότι οι «ώριμοι αντίπαλοι αντιπαρατίθενται και συνυπάρχουν».

«Ειδικά στα πατριωτικά θέματα αντιπαρατίθενται, αλλά τελικά συνεννοούνται» συμπληρώνει και καταλήγει ότι «πρέπει όλοι να διαχωρίσουμε τα μείζονα εξωτερικά θέματα από τις εσωτερικές πολιτικές συγκρούσεις».


Αναφερθείς στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα, μια συνάντηση με αφορμή την πρόταση νόμου που κατατέθηκε για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ώστε η χώρα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «είμαστε αντίπαλοι με τον κ.Τσίπρα αλλά εγώ τουλάχιστον ξέρω να τηρώ τους κανόνες και τα όρια της αντιπαράθεσης».
Κλείσιμο

Για το αν θα μπορούσε το Κίνημα Αλλαγής να «συμπορευτεί» με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι, τόσο ο ίδιος, όσο και η Φώφη Γεννηματά δεν είναι ρεζέρβες του Αλέξη Τσίπρα και δεν τους ενδιαφέρει να αντικαταστήσουν στην κυβέρνηση τον Πάνο Καμμένο. Εκτίμησε μάλιστα ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα πάνε μέχρι τέλους μαζί με συγκολλητική ουσία τον λαϊκισμό».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού βάσει του παραδείγματος των Ιταλικών εκλογών, αναφέρει ότι «αν δεν ταράξουμε τα νερά και δεν συγκρουστούμε ξεκάθαρα με τα λάθη του παρελθόντος, ο κόσμος θα συνεχίσει να δελεάζεται από τους ακραίους».

Ενόψει του ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες περιμένουν μια σύγχρονη πρόταση, όχι μια ξαναζεσταμένη σούπα» και όλοι μαζί «κεντροαριστεροί, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγοι θα φτιάξουμε μια πολιτική πρόταση που θα ξαφνιάσει, θα γοητεύσει και θα δώσει λύσεις», ενώ επισημαίνει ότι, όλες οι πολιτικές αποφάσεις στο Κίνημα Αλλαγής μέχρι σήμερα είναι ομόφωνες.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία επιλογής των συνέδρων ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζει ότι «από τον Δεκέμβριο υποστήριζα ότι στο ιδρυτικό συνέδριο πρέπει να εκπροσωπηθούν οι πραγματικές δυνάμεις του χώρου, χωρίς αποκλεισμούς». «Τους θέλουμε όλους στο συνέδριο και όχι κομματικά κουκιά και το ίδιο πρέπει να γίνει και στην Κεντρική Επιτροπή» λέει. Καταλήγει μάλιστα λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να υποκύψουμε στην αρρώστια του παρελθόντος με τις κομματικές λίστες. Αυτές διώχνουν τον κόσμο γιατί κανείς πλέον δεν θέλει να μετέχει σε παρασκηνιακές μάχες και στημένες σταυροδοσίες».

Περιγράφοντας το μοντέλο του νέου κόμματος ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει πως χρειάζονται τολμηρές τοποθετήσεις με γνώμονα το συμφέρον των πολλών, όχι των συντεχνιών και των συμφερόντων. Και εδώ είναι η συμβολή του Ποταμιού στο πολιτικό σκηνικό. Ενώ προσθέτει ότι, κυρίως οι νέοι Έλληνες θέλουν σήμερα, να τα αλλάξουν όλα χωρίς να γκρεμίσουν τη χώρα. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι με τις δικές μας ανησυχίες και πρέπει να τους συναντήσουμε. Εκεί θα κριθεί το Κίνημα Αλλαγής και όχι στις ανούσιες ασκήσεις ισορροπίας, καταλήγει.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης