Μητσοτάκης: Οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων αποκτούν χαρακτηριστικά κανονικότητας

Μητσοτάκης: Οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων αποκτούν χαρακτηριστικά κανονικότητας

Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ - Αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη η Ελλάδα την τελευταία τριετία, δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια, η εποπτεία θα συνεχιστεί

Μητσοτάκης: Οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων αποκτούν χαρακτηριστικά κανονικότητας
Κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση της οικονομίας αλλά και το καθεστώς ανομίας άσκησε ο Κυριάκος Μητοτάκης
από το βήμα της 2ης Διεθνούς Συνάντησης των Αθηνών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που οργανώνει η ΓΣΕΒΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε την Ελλάδα «αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη της τελευταίας τριετίας» απαριθμώντας την μικρότερη του αναμενομένου ανάπτυξη, τη μείωση του μέσου μισθού, τη μείωση της κατανάλωσης κ.α.

Κλείσιμο
Παράλληλα απευθυνόμενος στους εμπόρους παρατήρησε ότι «έχετε να αντιμετωπίσετε και τους κατ' επαγγελμα κουκουλοφόρους που σπάνε το κέντρο της Αθήνας» προσθέτοντας ότι «η πρακτική αυτή επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας».

Όπως τόνισε «το πιο ανησυχητικό με τους κουκουλοφόρους που έχουν ως ορμητήρια τα πανεπιστήμια είναι ότι η κατάσταση αυτή αποκτά χαρακτηριστικά κανονικότητας».

«Στέλνεται ένα μήνυμα βανδαλισμών και ανασφάλειας στην εποχή που προσβλέπουμε στην τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας» συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε: «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα βάλει τέλος σε αυτό. Δεν θα ανεχόμαστε απειλές βίας, η αστυνομία έχει την επιχειρησιακή ικανότητα και εμείς θα της δώσουμε την πολιτική κάλυψη, οι τρομοκρατές θα μετεαφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Όπως είπε «αυτή είναι ατζέντα κοινής λογικής που ζητά η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Αναφερόμενος, δε, στη ρητορική της κυβέρνησης για έξοδο από τα Μνημόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος γιατί η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μέτρα λιτότητας 5,1 δισ. ευρώ μέσω της μείωσης του αφορολογήτου και των συντάξεων». «Αυτό είναι το λεγόμενο 4ο μνημόνιο και τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για συνεχή λιτότητα μέχρι το 2060 και έντονη εποπτεία διαφορετική από αυτή άλλων χωρών που βγήκαν από τα μνημόνια» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέπτυξε το οικονομικό σχέδιο της ΝΔ που περιλαμβάνει τρεις άμεσες προτεραιότητες: 
- μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για λιτό και αποτελεσματικό κράτος, 
- επενδύσεις για να έρθουν δουλειές και 
- στήριξη των νέων και των πιο αδύναμων. 

Επανέλαβε, δε, ότι «έχω δεσμευθεί για μείωση του φόρου επιχειρήσεων στο 20%, από 29% σήμερα. Για μείωση φόρου μερισμάτων στο 5%, για καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 9%, από 22%. Για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% & αύξηση του ορίου υπαγωγής στο ΦΠΑ στις 25.000 ευρώ».

Με αφορμή, μάλιστα, την εξαγγελία για μείωση του φόρου των επιχειρήσεων επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «μας είπε ότι θα μειώσει το φόρο στις επιχειρήσεις στο 26%. Μα τόσο τον βρήκε! Αυτός τον αύξησε στο 29%. Και τώρα δήθεν το ξαναθυμήθηκε γιατί ξέρει ότι εμείς θα τον μειώσουμε στο 20%. Πόσο αξιόπιστη είναι μια κυβέρνηση που υπόσχεται μείωση φόρων που η ίδια αύξησε;».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης