Ξύλο στους πλειστηριασμούς: Αγριεύει η βεντέτα ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ

Ξύλο στους πλειστηριασμούς: Αγριεύει η βεντέτα ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ

Βαριές εκφράσεις από Λαφαζάνη, Λεουτσάκο για τους «μεταλλαγμένους» και «προδότες» πρώην συντρόφους τους - Στον αέρα και η ηλεκτρονική διαδικασία, προβληματίζοντας Μαξίμου και δανειστές

Ξύλο στους πλειστηριασμούς: Αγριεύει η βεντέτα ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ
Το χάσμα που τους χωρίζει από το 2015, με την υιοθέτηση της μνημονιακής πολιτικής από την τότε πλειοψηφία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλο και αγεφύρωτο. Ωστόσο τώρα το χάσμα αυτό έχει μετατραπεί και σε βαθύ μίσος και ανηλεή κόντρα, ανάμεσα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη Λαϊκή Ενότητα του Πάνου Λαφαζάνη και των στελεχών που αποχώρησαν τότε από το κυβερνών κόμμα, διαφωνώντας με την “αναπροσαρμογή” (sic) της στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους Ευρωπαίους. Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν πρωτοφανή “εμφύλιο” ανάμεσα στους παλαιούς συντρόφους, με πρωταγωνιστές από τη μία πλευρά την ηγεσία που παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργούς και βουλευτές του κόμματος, που απλώς συνεχίζουν να υπερασπίζονται τη γραμμή με την οποία η παράταξη ήλθε στην εξουσία το 2015, καταδικάζοντας τη γενικότερη στροφή και τις ειδικότερες πολιτικές, που στο μεταξύ εφαρμόζουν οι άλλοτε συνοδοιπόροι τους.


Δείτε το βίντεο. Στο τέλος της προβολής εμφανίζεται μια γυναίκα, σωριασμένη στο πεζοδρόμιο, να μην κινείται και να μην αντιδρά ακόμη κι όταν της προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες από διασώστη του ΕΚΑΒ: 
 
Κλείσιμο


Το θέμα καυτό θέμα των πλειστηριασμών έχει αναδείξει και φουντώσει αυτό το μίσος, που παίρνει διαστάσεις “αδελφοκτονίας”: περισσότερο φαίνεται ανησυχεί την κυβέρνηση το λαϊκό κίνημα που αναπτύσσεται από τα αριστερά της και απειλεί την εκλογική της βάση, παρά οι εκ δεξιών αντίπαλοί της, τους οποίους προσπαθεί να πιέσει με τη σκανδαλολογία και τους θεωρεί αρκετά ευάλωτους στα θέματα της διαφθοράς.

Τα βάρβαρα επεισόδια που έγιναν την Τετάρτη, ειδικά σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, όταν τα ΜΑΤ σάπισαν στο ξύλο τους διαδηλωτές της ΛΑΕ και διαφόρων κινημάτων κατά των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, δύο στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και μία εκπρόσωπος του “Δεν πληρώνω”, είναι απλώς η τελευταία και η πιο άγρια ένδειξη του κλίματος που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.



“Το ξύλο, που ρίχνουμε τώρα στους διαδηλωτές δεν το έχουμε ρίξει ποτέ” ομολογεί ανώτερος αστυνομικός παράγοντας, δίδοντας ένα μέτρο για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ την ΛΑΕ και άλλες κινήσεις του αριστερού αντιμνημονιακού χώρου, στον οποίο ανήκει επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η κυβέρνηση δια των φιλικών εντύπωση και επιστρατεύοντας τη φημολογία των σόσιαλ μίντια μιλά για κινήματα, που υποστηρίζουν και “λουφάρουν” τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους μπαταχτσήδες. Το Μαξίμου αποφεύγει πάντως να απευθυνθεί ευθέως και επιμόνως προς την ΛΑΕ, καθώς φοβάται ότι θα την αναδείξει σε κρίσιμο παράγοντα του πολιτικού σκηνικού και ως καθοριστικό παράγοντα των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων.





Από την πλευρά της η ΛΑΕ ξεκαθαρίζει ότι στρέφεται εναντίον των πλειστηριασμών μόνο όταν αυτοί αφορούν την πρώτη κατοικία, μέχρις ενός ορίου πάντα, αλλά και μικρές ιδιοκτησίες, που είναι φανερό ότι πληρώνουν απλώς την πολύχρονη οικονομική κρίση.

Τα δε μηνύματα που στέλνουν οι κορυφαίοι παράγοντες της Λαϊκής Ενότητας, είναι σαφή και άκρως αυστηρά.

“Δεν υπάρχει τίποτα Αριστερό, είναι μαι βαθύτατα μεταλλαγμένη κυβέρνηση. Ούτε από Δεξιούς δεν τα περίμενα αυτά», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Πάνος Λαφαζάνης (μιλώντας στον «Θέμα 104,6») αναφερόμενος στη χρήση βίας έξω από το συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου, από την αστυνομία.

Ήταν δε ιδιαίτερα καυστικός για τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «καταλάβαινα ότι θα έκαναν μια στροφή αλλά εδώ πρόκειται από κατήφορο. Ούτε από Δεξιούς δεν τα περίμενα αυτά. Τέτοια αλλοίωση τέτοια μετάλλαξη, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Είναι πρωτοφανές».





Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι η εντολή είναι στα ΜΑΤ να δείξουν μηδενική ανοχή και να αποτρέπουν διαδηλώσεις που αφορούν τους πλειστηριασμούς. «Για να προωθήσουν τους μαζικούς πλειστηριασμούς χρησιμοποιούν τη βια για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας, αλλά δεν τα καταφέρνουν», σημείωσε και εξήγησε ότι με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν έχουν καταφέρει να ακυρωθούν πολλοί πλειστηριασμοί.

Ο πρώην βουλευτής και νυν μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος χτυπήθηκε και σχεδόν σύρθηκε στο πεζοδρόμιο από τα ΜΑΤ, δήλωσε (επίσης στο Θέμα FM) ότι “την προδοσία πολύ αγάπησαν τον προδότη ουδείς” και προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν, θα διευρυνθούν και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο όταν στη διαδικασία των πλειστηριασμών θα μπουν και οι οφειλές προς την εφορία και το δημόσιο.

Οι έντονες κοινωνικές αντιδράσεις προκαλούν πάντως ανησυχία σε κυβέρνηση και δανειστές, καθώς οι τελευταίοι έχουν θέσει ως απόλυτο προαπαιτούμενο την ομαλή διεξαγωγή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να εκταμιευτούν τα προβλεπόμενα ποσά προς τη χώρα.

Η τραυματίας Δήμητρα Θανοπούλου έχε σωριαστεί στο πεζοδρόμιο.
















Δείτε βίντεο: Άγριο ξύλο, χημικά και τραυματίες σε συμβολαιογραφείο





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης