Τσίπρας: Η φορολογία των επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά υψηλή αλλά έχουμε οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης

Τσίπρας: Η φορολογία των επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά υψηλή αλλά έχουμε οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης

«Ωμή παραπλάνηση να λέει κάποιος ότι μπορεί να εξαλείψει όλα τα φορολογικά βάρη, πέρα και έξω από τους αντικειμενικούς περιορισμούς» υποστήριξε ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: Η φορολογία των επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά υψηλή αλλά έχουμε οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης
Στην παραδοχή ότι η φορολογία για τις επιχειρήσεις είναι «πράγματι εξαιρετικά υψηλή» προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας
από το βήμα εκδήλωσης της ΓΣΕΒΕΕ  για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Αφού επισήμανε, ωστόσο, ότι «η φορολογία πρέπει να μειώθει σε βιώσιμα επίπεδα» στη συνέχεια είπε ότι «δεσμεύομαι ότι υπαρχει ο οδικός χάρτης για αποκλιμάκωση της φορολογίας». «Θα επιτευχθεί και θα είναι εξ ολοκλήρου αποτέλεσμα μιας καλά σχεδιασμένης προσπάθειας, των κόπων του λαού που επιτέλους πιάνουν τόπο» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Έκανε λόγο, δε, για «ωμή παραπλάνηση ειδικά απεναντι σε εσάς ότι μπορεί σε μια μέρα να λέει κάποιος ότι μπορεί να εξαλείψει όλα τα φορολογικά βάρη, πέρα και έξω από τους αντικειμενικούς περιορισμούς».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «τα δημόσια οικονμικά έχουν μπει σε τάξη, οι δείκτες ανακάμπτουν, μέρα με τη μέρα βελτιώνονται» ενώ και η ανάπτυξη «δεν είναι εύθραστη και συγκυριακή».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, τις προβλέψεις των εταίρων και των πιο έγκριτων αναλυτών ότι «οι ρυθμοί ανάπτυξης από το 2018 και μετά θα υπερβαίνουν το 2%».

Χαρακτήρισε «κρίσιμο έτος όπου τελειώνουμε με τα προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και μεταβαίνουμε στην επόμενη μέρα για τη χώρα» το 2018 προσθέτοντας ότι «εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, για το "μετά" την "καταιγίδα" της ελληνικής οικονομίας».

«Σε όλες τις πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις μου απευθύνω ειλικρινές κάλεσμα προς όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε μια κοινή συστρατευση, ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Γιατί τώρα -σημείωσε με έμφαση- είναι η κατάλληλη στιγμή για τη δυναμική επιστροφή της χώρας στο προσκήνιο» πρόσθεσε. 

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ρύθμιση για υπαγωγή οφειλετών με χρέη κάτω των 20.000 ευρώ σε καθεστώς 120 δόσεων προς το δημόσιο και τα Ταμεία συνδυάζοντας τον με την ανάκτηση της ευστάθειας των τραπεζών λέγοντας επί λέξει «το τραπεζικό μας σύστημα ανακτά σταδιακά την ευστάθεια του και είναι έτοιμο να συμβάλει ξανά στη χρηματοδότηση της οικονομίας. Με τη δραστική παρέμβαση του εξωδικαστικού συμβιβασμού λύνουμε το γόρδιο δεσμό της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων, ενώ προχωρούμε σε διορθωτικές αλλαγές προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εργαλείου.

«Όλοι είμαστε στο ίδιο σκάφος που πρέπει να πλεύσει προς τα εμπρός» έκλεισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης