PROTOTHEMA

Πολιτική

Ομιλία σε ημερίδα της ΓΣΕΒΕΕ

Τσίπρας: Η φορολογία των επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά υψηλή αλλά έχουμε οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης

Τσίπρας: Η φορολογία των επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά υψηλή αλλά έχουμε οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης

«Ωμή παραπλάνηση να λέει κάποιος ότι μπορεί να εξαλείψει όλα τα φορολογικά βάρη, πέρα και έξω από τους αντικειμενικούς περιορισμούς» υποστήριξε ο πρωθυπουργός

Στην παραδοχή ότι η φορολογία για τις επιχειρήσεις είναι «πράγματι εξαιρετικά υψηλή» προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα εκδήλωσης της ΓΣΕΒΕΕ  για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Αφού επισήμανε, ωστόσο, ότι «η φορολογία πρέπει να μειώθει σε βιώσιμα επίπεδα» στη συνέχεια είπε ότι «δεσμεύομαι ότι υπαρχει ο οδικός χάρτης για αποκλιμάκωση της φορολογίας». «Θα επιτευχθεί και θα είναι εξ ολοκλήρου αποτέλεσμα μιας καλά σχεδιασμένης προσπάθειας, των κόπων του λαού που επιτέλους πιάνουν τόπο» συμπλήρωσε.

Έκανε λόγο, δε, για «ωμή παραπλάνηση ειδικά απεναντι σε εσάς ότι μπορεί σε μια μέρα να λέει κάποιος ότι μπορεί να εξαλείψει όλα τα φορολογικά βάρη, πέρα και έξω από τους αντικειμενικούς περιορισμούς».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «τα δημόσια οικονμικά έχουν μπει σε τάξη, οι δείκτες ανακάμπτουν, μέρα με τη μέρα βελτιώνονται» ενώ και η ανάπτυξη «δεν είναι εύθραστη και συγκυριακή».

Επικαλέστηκε, μάλιστα, τις προβλέψεις των εταίρων και των πιο έγκριτων αναλυτών ότι «οι ρυθμοί ανάπτυξης από το 2018 και μετά θα υπερβαίνουν το 2%».

Χαρακτήρισε «κρίσιμο έτος όπου τελειώνουμε με τα προγράμματα στήριξης και την ασφυκτική επιτροπεία και μεταβαίνουμε στην επόμενη μέρα για τη χώρα» το 2018 προσθέτοντας ότι «εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, για το "μετά" την "καταιγίδα" της ελληνικής οικονομίας».

«Σε όλες τις πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις μου απευθύνω ειλικρινές κάλεσμα προς όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε μια κοινή συστρατευση, ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Γιατί τώρα -σημείωσε με έμφαση- είναι η κατάλληλη στιγμή για τη δυναμική επιστροφή της χώρας στο προσκήνιο» πρόσθεσε. 

Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ρύθμιση για υπαγωγή οφειλετών με χρέη κάτω των 20.000 ευρώ σε καθεστώς 120 δόσεων προς το δημόσιο και τα Ταμεία συνδυάζοντας τον με την ανάκτηση της ευστάθειας των τραπεζών λέγοντας επί λέξει «το τραπεζικό μας σύστημα ανακτά σταδιακά την ευστάθεια του και είναι έτοιμο να συμβάλει ξανά στη χρηματοδότηση της οικονομίας. Με τη δραστική παρέμβαση του εξωδικαστικού συμβιβασμού λύνουμε το γόρδιο δεσμό της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων, ενώ προχωρούμε σε διορθωτικές αλλαγές προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εργαλείου.

«Όλοι είμαστε στο ίδιο σκάφος που πρέπει να πλεύσει προς τα εμπρός» έκλεισε την ομιλία του ο πρωθυπουργός.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΘΑ - ΘΑ - ΘΑ08/03/201819:43

Οσο πλησιαζουν οι εκλογες τοσο ΘΑ - ΘΑ - ΘΑ...... Το θεμα ειναι οτι 3 χρονια μας εχει ρημαξει στους φορους στις κατασχεσεις και τωρα και στους πλειστηριασμους. Ποιος λογικος ανθρωπος μπορει να πιστεψει πια τον Τσιπρα?

Απάντηση
Μη γκρινιάζετε!!08/03/201818:59

Μάλιστα ο χάρτης αυτός υπάρχει και στα GPS: "Στην επόμενη διαυσταύρωση στρίψτε 360 μοίρες"

Απάντηση
gr08/03/201818:40

Σευχαριστούμε πατερούλη!!!!!!!!!.

Απάντηση
Montazieros08/03/201816:46

Τσίπρας: "έχουμε οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης". Πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!! Αυτόν πρέπει να τον δούμε. Τον πουλάνε κάπου ή μοιράζεται όπως το Documento στα φανάρια?

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία