PROTOTHEMA

Πολιτική

Δήλωση για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

Βενιζέλος για σύλληψη στρατιωτικών: Πληθαίνουν οι εντάσεις έπειτα από μια 15ετία χωρίς θερμό επεισόδιο

Βενιζέλος για σύλληψη στρατιωτικών: Πληθαίνουν οι εντάσεις έπειτα από μια 15ετία χωρίς θερμό επεισόδιο

«Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθιά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο  στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας» αναφέρει ο κ. Βενιζέλος

Αφού επισήμανε ότι προέχει η άμεση επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα  είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί. Γεγονός που πρέπει να εκτιμηθεί, για να υπάρξει ουσιαστική απάντηση.


Ολόκληρη η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου:

Προέχει βεβαίως η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα. Η Τουρκία έδωσε σε ένα συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δυο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία  ΕΕ - Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό.

Πληθαίνουν οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από μια δεκαπενταετία περίπου χωρίς θερμό επεισόδιο. Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα  είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί.

Η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική. Η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μια σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική.

Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι διεθνώς γνωστό ποια είναι. Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθειά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο  στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και  της  εθνικής στρατηγικής ασφάλειας.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

κρυπτοστεκάκιας08/03/201809:39

Ρε ..., ποιος είχε κάνει απόβαση στα Ίμια; ποιος έβαλε εκεί ελληνική σημαία και τάχα την πήρε ο άνεμος; πότε σταμάτησαν οι παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο; ποιος σκότωσε τον αθάαντο Ηλιάκη; κλπ κλπ; Ρε ... θέλις και τα λες αυτά ή σου ξεφεύγουν, κρυπτοστεκάκια;

Απάντηση
ΕΙΔΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ 07/03/201819:32

''ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ'' ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ,ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ '' ''ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ '' ?

Απάντηση
The 07/03/201817:14

Μπενυ αναρωτιέμαι... Πιστεύεις αλήθεια ότι έχουμε μνήμη χρυσοψαρου ή βγαίνεις που και που για να παραστησεις τον καθαρό και τον άσχετο? Έχεις θράσος, το ξέρεις??? Κρυψου καλύτερα. Δείχνει και λίγη τσιπα.

Απάντηση
Καιροσκόποι07/03/201817:11

Είπε μια μπούρδα ο Βενιζέλος,κι έσπευσαν οι παπαγάλοι του να την βγάλουν σωστή γιατί την είπε ο Βενιζέλος.Κομματικά παιχνίδια κάνει εκμεταλλευόμενος εθνικά θέματα,και ενδιάμεσα κάνει λόγο για την επιστροφή των στρατιωτών μας για ξεκάρφωμα.Όπως ο Μητσοτάκης που ούτε αυτός ήθελε να εκμεταλλευτεί το θέμα,άλλα όλως τυχαίως έβγαλε ανακοίνωση από την ακριτική Σύμη!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία