Ο Κουτεντάκης νέος διευθυντής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Ο Κουτεντάκης νέος διευθυντής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης - Καταψήφισε η ΝΔ - Αποχώρησε η ΔΗΣΥ

Ο Κουτεντάκης νέος διευθυντής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής
Επικεφαλής του Γραφείου της Βουλής
για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού τοποθετήθηκε ο κ. Φραγκίσκος Κουτεντάκης μετά από πρόταση του κ. Νίκου Βούτση και σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων
ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Κλείσιμο
Καταψήφισαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας
και της Χρυσής Αυγής, «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ενώ ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ αποχώρησε καταγγέλλοντας την διαδικασία.

Ο κ. Κουτεντάκης υπήρξε σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αρμόδιος για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Για την θέση του Συντονιστή του κοινοβουλευτικού γραφείου κατατέθηκαν συνολικά δέκα υποψηφιότητες ενώ η επιλογή του προσώπου γίνεται αποκλειστικά από τον πρόεδρο της Βουλής και όχι μέσω αντικειμενικών κριτηρίων.

«Δεν είναι διαδικασία με μοριοδότηση. Έρχονται τα βιογραφικά και ο Πρόεδρος της Βουλής διαμορφώνει άποψη. Ο κ. Κουτεντάκης έχει κάνει υπεύθυνη δουλειά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και γνωρίζει να διαβάζει τους προϋπολογισμούς» είπε αρχικά ο κ. Βούτσης για προσθέσει σε άλλο σημείο «τα κριτήρια επιλογής του κ. Κουτεντάκη είναι η εμπειρία του, ότι είναι νέος, έχει προσόντα και έχει άποψη. Δεν είναι ουδέτερος άνθρωπος, δεν είναι απολιτίκ και αυτό μας αρέσει. Και τις δικές μου τις απόψεις τις γνωρίζετε όμως σε μεγάλο βαθμό εξασκώ τον θεσμικό μου ρόλο αντικειμενικά».

Ο πρόεδρος της Βουλής επιτέθηκε και στην εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη λέγοντας «έμεινα κατάπληκτος από μια παράγραφο της ανακοίνωσης της κυρίας Σπυράκη καθώς λέει το αδιανόητο ότι δηλαδή όταν έρθει στην εξουσία η ΝΔ θα επαναφέρει την Δημοκρατία και θα βάλει τέλος στους επιλεγέντες της σημερινής κυβέρνησης. Αυτές οι θέσεις είναι με θητεία. Η κυβέρνηση και το προεδρείο χωρίς να κάνει χάρη σε κανένα, δεν έδιωξε κανέναν από εκείνους που είχε τοποθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μας κάτι τέτοιο ακόμα και όταν υπήρχαν διαφωνίες. Ποιον απειλεί λοιπόν η κυρία Σπυράκη; Θα μπορούσε να κάνει κριτική για την επιλογή μας, αλλά ως εκεί».

Νωρίτερα η κυρία Σπυράκη σχολίασε την τοποθέτηση Κουτεντάκη επισημαίνοντας: «Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν αποδέχεται τους κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επομένη των εκλογών»

Επίσης, ο κ. Παπαθεοδώρου κατήγγειλε την διαδικασία επιλογής λέγοντας ότι τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που ψηφίζουν για την επιλογή Συντονιστή δεν έλαβαν τα βιογραφικά των υπόλοιπων υποψηφίων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης