Σπυράκη: Ο Τσίπρας δεν απομάκρυνε τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα - Μαξίμου: Τις πομπές τους τις γνωρίζει το πανελλήνιο

Σπυράκη: Ο Τσίπρας δεν απομάκρυνε τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα - Μαξίμου: Τις πομπές τους τις γνωρίζει το πανελλήνιο

«Θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν τραγικό η κα Σπυράκη να μιλά για υπουργούς που υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα», απαντά το πρωθυπουργικό γραφείο



Σπυράκη: Ο Τσίπρας δεν απομάκρυνε τους εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα - Μαξίμου: Τις πομπές τους τις γνωρίζει το πανελλήνιο
«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας ότι «ο ανασχηματισμός επιβεβαίωσε την αδυναμία του να απομακρύνει υπουργούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα, όπως τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό, Παύλο Πολάκη και Παναγιώτη Καμμένο».

Υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει ζητήσει την συγκρότηση Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για να εξετάσει τυχόν ευθύνες για τους υπουργούς Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη. Υπάρχουν, ανέφερε, έγγραφα μέσα από τα οποία καταγγέλεται ζημία του Δημοσίου 40 εκατ. ευρώ και επιβάρυνση 100 εκατ. ευρώ για τους ασφαλισμένους. Επίσης, υπάρχει το θέμα της μη τιμολόγησης φαρμάκων από τον κ. Κουρουμπλή το α' εξάμηνο του 2015, που δεν έχει διερευνηθεί.

Θύμισε, δε, στον πρωθυπουργό την πολιτική ευθύνη, στην οποία και ο ίδιος αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Βουλή.

Κλείσιμο
Για την υπουργοποίηση Κουβέλη

Σε ερώτηση «για τον διορισμό του Φώτη Κουβέλη και αν ο ανασχηματισμός φέρνει πιο κοντά τις εκλογές», η κ. Σπυράκη παρέπεμψε στη χθεσινή της δήλωση για τον ανασχηματισμό προσθέτοντας ότι «ειδικά για την περίπτωση του κ. Κουβέλη ισχύει ότι ήταν δίκαιο, έγινε πράξη». Πρόσθεσε ότι «τα υπόλοιπα είναι ζήτημα της κυβέρνησης, αλλά ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα».

Για το «αντάρτικο» Σαλμά

Η Μαρία Σπυράκη ρωτήθηκε για την άρνηση του Μάριου Σαλμά να προσυπογράψει την πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής και απάντησε ότι ο κ. Σαλμάς έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι με την ουσία της πρότασης της ΝΔ δεν έχει καμία διαφωνία.
Η δήλωση Γιούνκερ δεν βοηθά

Σε ερώτηση για τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος αποκάλεσε τη FYROM «Μακεδονία», η κ. Σπυράκη είπε ότι «η δήλωση του κ. Γιούνκερ δεν βοηθά. Η ονομασία της γειτονικής χώρας είναι FYROM. Ο πρόεδρος της Κομισιόν οφείλει να κινείται με βάση τα συμφωνηθέντα. Ωστόσο, προκύπτει το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση σιωπά;».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας λέγοντας ότι «η άλλη πλευρά αποκλείει κάθε είδους αλλαγή στο Σύνταγμά της. Δικαιώνεται έτσι η ΝΔ που είχε θέσει από την αρχή σαν προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση την απάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών». Προκύπτει το ερώτημα, είπε ακόμη, «τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση;», και έκανε την εκτίμηση ότι «υπό το βάρος της λαϊκής αντίδρασης αναζητά τρόπους να βγει απο το αδιέξοδο».

Μαξίμου: Αντιπερισπασμός της ΝΔ ότι εμπλέκονται υπουργοί σε σκάνδαλα


Άμεση ήταν η απάντηση στα όσα είπε η Μαρία Σπυράκη για τους κυρίους Κουρουμπλή, Πολάκη, Ξανθό και Καμμένο, για τους οποίους σύμφωνα με την ίδια «υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα».

«Θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν τραγικό η κα Σπυράκη να μιλά για υπουργούς «που υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα», αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο και συνεχίζει:

«Της υπενθυμίζουμε ότι είναι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που έχει για Πρόεδρο τον κ. Μητσοτάκη, Αντιπρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματικό αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και γραμματέα τον Λευτέρη Αυγενάκη. Τις πομπές τους τις γνωρίζει το πανελλήνιο».

«Όσο για την προσπάθεια φθηνού αντιπερισπασμού με δήθεν σκάνδαλα υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, έχει αρχίσει να λαμβάνει χαρακτηριστικά κωμωδίας. Θα έχουν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν τόσο στη Βουλή όσο και στην Προανακριτική Επιτροπή που φοβικά καταψήφισαν για το σκάνδαλο Novartis», αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί κύκλοι.

Διαβάστε ολόκληρο το Non pape της κυβέρνησης 

Θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν τραγικό η κα Σπυράκη να μιλά για υπουργούς «που υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα».

Της υπενθυμίζουμε ότι είναι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος που έχει για Πρόεδρο τον κ. Μητσοτάκη, Αντιπρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματικό αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά και γραμματέα τον Λευτέρη Αυγενάκη. Τις πομπές τους τις γνωρίζει το πανελλήνιο.

Όσο για την προσπάθεια φθηνού αντιπερισπασμού με δήθεν σκάνδαλα υπουργών της σημερινής κυβέρνησης, έχει αρχίσει να λαμβάνει χαρακτηριστικά κωμωδίας.

Θα έχουν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν τόσο στη Βουλή όσο και στην Προανακριτική Επιτροπή που φοβικά καταψήφισαν για το σκάνδαλο Novartis.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης