Ζάεφ: Θα βρεθεί αξιοπρεπής λύση που δεν θα προσβάλλει την ταυτότητα του «μακεδονικού λαού»

Ζάεφ: Θα βρεθεί αξιοπρεπής λύση που δεν θα προσβάλλει την ταυτότητα του «μακεδονικού λαού»

Επιμένει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στο θέμα της ταυτότητας - «Είμαστε έτοιμοι για λύση. Η «Μακεδονία» έχει ανάγκη για λύση και το ίδιο χρειάζεται την λύση και η Ελλάδα» τόνισε λίγο πριν υποδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ζάεφ: Θα βρεθεί αξιοπρεπής λύση που δεν θα προσβάλλει την ταυτότητα του «μακεδονικού λαού»
Ζόραν Ζάεφ:Σκόπια και Ελλάδα μπορούν να βρουν μία αξιοπρεπή λύση για το μακεδονικό 

Την πεποίθηση του ότι θα βρεθεί λύση με την Ελλάδα η οποία θα είναι αξιοπρεπής και δεν θα προσβάλλει την ταυτότητα του «μακεδονικού λαού», ούτε όμως θα προσβάλλει και την ταυτότητα ενός τμήματος των Ελλήνων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ σε δημοσιογράφους.
 
Στις δηλώσεις αυτές προέβη λίγες ώρες πριν την άφιξη στα Σκόπια του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
 
Κλείσιμο
Ο κ. Γιούνκερ πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, θέλοντας να στείλει το μήνυμα ότι η ευρωπαϊκή προοπτική τους είναι ανοικτή ενόψει και της έκθεσης που θα δημοσιοποιηθεί τον Απρίλιο για τις υποψήφιες χώρες.

Τον πρόεδρο της Κομισιόν συνοδεύει ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν που έχει προϊδεάσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι θετική για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων και ο Ζάεφ, κατά τις επαφές τους στις Βρυξέλλες τις προηγούμενες ημέρες έχουν επιχειρήσει να στείλουν θετικά μηνύματα σχετικά με την πρόθεσή τους να επιλύσουν το ονοματολογικό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Ζόραν Ζάεφ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με την αλλαγή Συντάγματος, τονίζοντας ότι «η θέση της χώρας είναι ξεκάθαρη, είμαστε έτοιμοι για λύση. Η «Μακεδονία» έχει ανάγκη για λύση και το ίδιο χρειάζεται την λύση και η Ελλάδα», επισήμανε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης