Σαμαράς σε Βούτση, που επιχείρησε να τον διακόψει: Θα μιλήσω όσο χρειάζεται

Σαμαράς σε Βούτση, που επιχείρησε να τον διακόψει: Θα μιλήσω όσο χρειάζεται

«Καταγγέλλετε πρώην πρωθυπουργό και μου βάζετε πεντάλεπτα, κύριε πρόεδρε; Θα κατέβω όταν τελειώσω» είπε ο κ. Σαμαράς στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος νωρίτερα είχε προσπαθήσει να διακόψει και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το επανέλαβε και με τον Ανδρέα Λοβέρδο

Σαμαράς σε Βούτση, που επιχείρησε να τον διακόψει: Θα μιλήσω όσο χρειάζεται
Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή για την προανακριτική για την υπόθεση Novartis.

Όταν στο βήμα της Βουλής βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώθηκε διαπληκτισμός με τον πρόεδρο της Βουλής, με αφορμή ερώτηση του τελευταίου προς τον κ. Σαμαρά για τον χρόνο της ομιλίας του.

«Όσο χρειάζεται» ήταν η αρχική απάντηση του κ. Σαμαρά, όταν ρωτήθηκε πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Κλείσιμο
«Καταγγέλλετε πρώην πρωθυπουργό και μου βάζετε πεντάλεπτα, κύριε πρόεδρε; Θα κατέβω όταν τελειώσω» συνέχισε ο κ. Σαμαράς, με τον κ. Βούτση να επιμένει για μια απάντηση.

«Κακώς ρωτήσατε τότε» απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός και επέμεινε: «Δεν το παίρνω πίσω! Κάκιστα ρωτήσατε». «Σοβαρά;», αποκρίθηκε ο κ. Βούτσης, για να λάβει την απάντηση: «Σοβαρότατα!».

«Δηλαδή μπορείτε να μιλάτε μέχρι το πρωί; Υπάρχει μια διαδικασία. Όχι αυταρχισμό επί της έδρας. Σας παρακαλώ πάρα πολύ... Καταλάβατε; Μπορείτε να μιλήσετε όσο θέλετε. Αλλά μετά από άδεια δικιά μου» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη θέση του προέδρου ανέβηκε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος, μόλις ολοκληρώθηκε ο κανονικός χρόνος της παρέμβασης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του ζήτησε επιτακτικά να ολοκληρώσει. 

Δε θα έπρεπε να είστε στο βήμα, έθεσε θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς όμως να επιμείνει. Η ουσία είναι πως, επειδή ο πρόεδρος της Βουλής είχε πάρει νωρίτερα τον λόγο από τα έδρανα των βουλευτών, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη θέση του προέδρου.

Ο κ. Βούτσης υποχώρησε. 

Ο πρώτος γύρος έκλεισε με ένα επιπλέον πεντάλεπτο, το οποίο επίσης δεν αποδείχτηκε αρκετό, οπότε ξεκίνησε νέα αντιπαράθεση. 

«Μη με διακόπτετε, πρόεδρε, μου χαλάτε τον ειρμό» είπε ο κ. Βενιζέλος, κερδίζοντας τον χρόνο που επιθυμούσε για να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Λίγο αργότερα, ο κ. Βούτσης επιχείρησε να διακόψει και τον κ. Λοβέρδο, κατά τη διθάρκεια της ομιλίας του, ρωτώντας τον: «Πόσο χρόνο θέλετε;».

«Σας είχα ζητήσει δύο συνεδριάσεις. Επιλέξατε διαδικασίες κονσέρβας» απάντησε ο κ. Λοβέρδος, με τον κ. Βούτση να λέει: «Σέβομαι την αμηχανία σας...».

«Είστε μεροληπτικός πρόεδρος της μειοψηφίας» ανταπάντησε ο κ. Λοβέρδος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης