Η Λευκωσία ακύρωσε την Τουρκική Navtex - Άμεση αντίδραση της Άγκυρας που εξέδωσε νέα οδηγία

Η Λευκωσία ακύρωσε την Τουρκική Navtex - Άμεση αντίδραση της Άγκυρας που εξέδωσε νέα οδηγία

Η Κυπριακή Δημοκρατία χαρακτήρισε παράνομη την τουρκική Navtex FA-96 που δεσμευσε περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ - Οι Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν ισχύ απάντησαν άμεσα οι Τούρκοι - Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Νίκο Αναστασιάδη

Η Λευκωσία ακύρωσε την Τουρκική Navtex - Άμεση αντίδραση της Άγκυρας που εξέδωσε νέα οδηγία
To Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κύπρου εξέδωσε πριν λίγη ώρα antinavtex με NR 091/18 με την οποία ενημερώνει τους ναυτιλομένους ότι η τουρκική Navtex FA-96, NR 0258/18 είναι παράνομη και έχει εκδοθεί από μη εξουσιοδοτημένη αρχή για περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ και υφαλοκριπίδας.

Σχεδόν άμεσα αντέδρασε η Τουρκία με νέα οδηγία προς ναυτιλομένους με αριθμό 0263/18 αναφέροντας πως οι Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχουν ισχύ καθώς δεν πρόκειται για το κράτος που ιδρύθηκε το 1960.

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης για να εξεταστεί η κατάσταση μετά την ανανέωση της τουρκικής Navtex. Αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στο άτυπο συμβούλιο της ΕΕ και να ζητηθεί η τοποθέτηση των εταίρων έναντι της Τουρκίας και των προβλημάτων που δημιουργεί στις γεωτρήσεις στη Κύπρο.

Κλείσιμο
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί εξωτερικών, άμυνας και ενέργειας, ο γενικός εισαγγελέας, και υπηρεσιακοί παράγοντας. Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη αρχηγών κομμάτων για σκοπούς ενημέρωσης της πολιτικής ηγεσίας από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και ανταλλαγή απόψεων για το πως θα πρέπει να κινηθεί η Λευκωσία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης