Λυκούδης: Από την υπόθεση Novartis θα μείνει μόνο το στίγμα και η στοχοποίηση

Λυκούδης: Από την υπόθεση Novartis θα μείνει μόνο το στίγμα και η στοχοποίηση

«Θα στηρίξουμε τη σύσταση προανακριτικής», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού - Επικρότησε την απόφαση της ΝΔ να αναβάλλει την κατάθεση πρότασης εξεταστικής για τον Πάνο Καμμένο  

Λυκούδης: Από την υπόθεση Novartis θα μείνει μόνο το στίγμα και η στοχοποίηση
Πρόθεση σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων και όχι πραγματικής εξυγίανσης της πολιτικής ζωής αναγνωρίζει ο κ. Σπύρος Λυκούδης, στις ενέργειες της κυβέρνησης για την πολύκροτη υπόθεση Novartis.

«Θα μπορούσε ο πολιτικός κόσμος, το πολιτικό σύστημα με δεδομένα ζητήματα σκανδαλώδους μορφής από πλευράς ενός φαρμακευτικού κολοσσού όπως είναι η Novartis, να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα με μία εξυγιαντική προσπάθεια. Αλλά έτσι όπως έρχεται αυτή η υπόθεση, έρχεται κυρίως για να καταδικάσει, να κατηγορήσει και ενδεχομένως να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους, παρά για να λύσει το ζήτημα και φοβάμαι ότι έτσι θα δημιουργήσει αντισυσπειρώσεις, είναι προφανές αυτό, θα το δούμε την Τρίτη και την Τετάρτη στην Βουλή, πως θα εξελιχθεί η συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ επικρότησε την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αναβάλλει την κατάθεση πρότασης εξεταστικής για τον κ. Πάνο Καμμένο λόγω των αυξημένων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο σημειώνοντας πως «πιστεύω ότι αν είχαμε την δυνατότητα να συνεννοηθούμε στοιχειωδώς για μερικά πράγματα, θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα στην χώρα, ακόμα και στην κρίση την γενικότερη που βιώνουμε εδώ και χρόνια, αλλά φαίνεται ότι έχουμε μια παθογένεια αξεπέραστη».

Κλείσιμο
Αναφορικά δε με την στάση του Ποταμιού στην επικείμενη ψηφοφορία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την Novartis είπε πως «θα ψηφίσουμε την σύστασή της» για να προσθέσει ωστόσο σε άλλο σημείο «η απιστία έχει παραγραφεί ήδη, η ουσία του θέματος, διότι αν δεν διερευνηθεί το αν υπάρχει απιστία ή όχι, τότε ποιο είναι το κίνητρο για να δωροδοκηθεί κάποιος; Έτσι δεν είναι; Η απιστία έχει παραγραφεί. Αν θεωρηθεί ότι η παθητική ή ενεργητική δωροδοκία έχει υπάρξει κατά την τέλεση του καθήκοντος, πάλι παραγράφεται με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, άρα τι θα μείνει τελικά; Θα επιστραφεί στην δικαιοσύνη η δικογραφία και δεν θα υπάρξει τίποτα περαιτέρω αλλά θα έχει μείνει το στίγμα και θα πάμε πάλι σε μια διαδικασία με στοχοποιήσεις και με αντιδράσεις προφανώς από τους στοχοποιημένους» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης