Παγώνει η σύσταση εξεταστικής για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία

Παγώνει η σύσταση εξεταστικής για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία

Πηγές από τη ΝΔ αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή επιβάλλεται λόγω των εξελίξεων στα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα λόγω της επικίνδυνης κλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο

Παγώνει η σύσταση εξεταστικής για τα όπλα στη Σαουδική Αραβία
Παγώνει προς το παρόν η Νέα Δημοκρατία, τις διαδικασίες για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. 

Η σχετική απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη των αρμόδιων τομεαρχών και συμβούλων υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά και το χθεσινό συμβάν στην περιοχή των Ιμίων.

«Η πρόταση για προανακριτική είναι έτοιμη να κατατεθεί, αλλά επελέγη να αναβληθεί για κάποιες ημέρες η υποβολή της, για λόγους στοιχειώδους εθνικής ευθύνης, λόγω των τελευταίων γεγονότων» σημείωναν αρμόδιες πηγές. 

Όσον αφορά τα Ελληνοτουρκικά, και την κλιμάκωση της έντασης που επιχειρεί η Άγκυρα, στη ΝΔ εκτιμούν ότι είναι δεδομένες οι ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης. Αυτές τις ευθύνες τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από την αξιωματική αντιπολίτευση» σημείωναν επίσης οι ίδιες πηγές. 

Στη ΝΔ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας. 
Κλείσιμο

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο και στο "Munich Security Conference” (θεωρείται το ετήσιο Νταβός στα γεωπολιτικά θέματα) θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις», επισήμαναν επίσης κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης