Αθανασίου (ΝΔ) για υπόθεση Novartis: Κάτσε ρε φίλε πού το ξέρεις ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο;

Αθανασίου (ΝΔ) για υπόθεση Novartis: Κάτσε ρε φίλε πού το ξέρεις ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο;

Έκανε λόγο για πασιφανείς μεθοδεύσεις και ανέλυσε τους λάθος χειρισμούς τριών υπουργών της κυβέρνησης που επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του

Αθανασίου (ΝΔ) για υπόθεση Novartis: Κάτσε ρε φίλε πού το ξέρεις ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο;
Για πασιφανείς μεθοδεύσεις όσον αφορά τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis
έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά σε χειρισμούς τριών υπουργών της κυβέρνησης στην υπόθεση με
πρώτη την επίσκεψη του Δημήτρη Τζανακόπουλου για ενημέρωση στον Άρειο Πάγο. 

Κλείσιμο
«Τι δουλειά έχει εκεί; Το να πάει να ενημερωθεί το απαγορεύει ο οργανισμός των δικαστηρίων. Μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να ενημερωθεί και μόνο για τη χρονικη αλληλουχία των καταθέσεων. Φοβάμαι ότι ένα τελευταίο έγγραφο ότι το πήγε εκείνος» είπε ο κ. Αθανασίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε
στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι το σκάνδαλο αυτό είναι το μεγαλύτερο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. «Κάτσε ρε φίλε πού το κρίνεις ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών; Έχεις δει τη δικογραφία; Πού είναι το τεκμήριο της αθωότητας; Και είναι και πρώην συνάδελφος» σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Ο τρίτος υπουργός στον οποίο αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που αποκάλυψε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν υπάλληλοι της Novartis που βρέθηκαν να έχουν χρηματιστεί. «Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε να τύχουν της προστασίας  των μέτρων επιείκιας. Αν κατηγορούνται δεν έπρεπε να καταθέσουν ενόρκως» εξήγησε ο κ. Αθανασίου.

«Ξέρω ποιος υπουργός κάνει αυτή τη δουλειά με τους υπουργούς» συμπλήρωσε ο κ. Αθανασίου.

Όπως εξήγησε, επίσης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται κάποιος προστατευόμενος μάρτυρας μόνο με απόφαση του εισαγγελέα πρωτοδικών. «Αν μιλάμε για υπόθεση δημοσίου συμφέροντος όπως συμβαίνει με την υπόθεση Novartis χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Όταν πήγα να δω τις δικογραφίες δεν είδα να υπάρχει τέτοια έγκριση. Ρώτησα στη συνέχεια στον Άρειο Πάγο και πληροφορήθηκαν ότι δεν υπάρχει έγκριση. Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις είναι άκυρες για έλλειψη προδικασίας» είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

«Ένας μάρτυρας που έχει στοιχεία δεν έχει ανάγκη να προστατευθεί» σημείωσε ο κ. Αθανασίου ο οποίος διευκρίνισε ότι «οι καταθέσεις αυτές δεν δεσμεύουν τη Βουλή γιατί η Βουλή ενεργεί ως ο εισαγγελέας που κάνει προανακριτική και επομένως είναι η Βουλή που θα κρίνει χρήζει η χορήγηση του καθεστώτος προτατευόμενου μάρτυρα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης