Βενιζέλος για Novartis: Να αποκαλυφθούν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, νέα υπόθεση τύπου «πάμπερς»

Βενιζέλος για Novartis: Να αποκαλυφθούν οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, νέα υπόθεση τύπου «πάμπερς»

«Είναι προσβολή της λογικής και της αλήθειας. Μία παράσταση που μας γυρίζει στο 1989 και συνιστά βάναυση προσβολή στη Δημοκρατία«, αναφέρει στη δήλωσή του ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή Βενιζέλου σε Βούτση: Δώστε αμέσως στη δημοσιότητα τον φάκελο Novartis
Για «εξευτελιστική κατάσταση της Βουλή και της Δικαιοσύνη» και για «επικίνδυνη Δημοκρατικά γελοιότητα» που στηρίζεται σε «βουνό συκοφαντίας το οποίο καταρρίπτεται από γενικόλογες μαρτυρίες» έκανε λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος
, αμέσως μετά την έξοδό του από το ειδικό γραφείο του Κοινοβουλίου, όπου μελέτησε την δικογραφία της
υπόθεσης Novartis.

Κλείσιμο
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
υποστήριξε πως οι χειρισμοί κυβέρνησης και Δικαιοσύνης παραπέμπουν στο «βρώμικο 1989. Έχουμε ξανά μια υπόθεση τύπου «πάμπερς» με Μαμανέα».

Ο κ. Βενιζέλος έχοντας λάβει γνώση της ουσίας του φακέλου περιέγραψε συντονισμένη μεθόδευση της κυβέρνησης με στημένες ή κατά παραγγελία καταθέσεις προκειμένου να στοχοποιηθούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Όπως εξήγησε οι καταθέσεις των τριών μαρτύρων των οποίων τα χαρακτηριστικά αλλά και κάθε στοιχείο που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο γνώρισαν τις πληροφορίες είναι αλλοιωμένα, άρχισαν να δίδονται στις 8 Νοεμβρίου 2017 και κλιμακώθηκαν εντός του τρέχοντος μήνα. «Η πρώτη κατάθεση είναι τον Νοέμβριο και η τελευταία δίδεται στις Φεβρουαρίου ώστε να σταλεί ο φάκελος αμελλητί . Το λέω αυτό για να επισημάνω πως οι φήμες επι του περιεχομένου των καταθέσεων έχουν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια. Όλες οι φήμες περί του τι λένε αυτοί οι άνθρωποι είναι πριν δώσουν τις καταθέσεις».

«Είναι προσβολή της λογικής και της αλήθειας. Μία παράσταση που μας γυρίζει στο 1989 και συνιστά βάναυση προσβολή στη Δημοκρατία. Η ευκολία με την οποία κάποιος εμφανίζεται και καταθέτει ως μάρτυρας είναι αδιανόητο. Έχουμε την 17Ν ή τρομοκρατική οργάνωση; Να κληθούν στην Εξεταστική. Την προστασία την παρείχε η εισαγγελέας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος προαναγγέλλοντας ότι ο ίδιος θα κάνει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Αργότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε πως «η υπόθεση της Novartis είναι μια επανάληψη του 89. Δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο και έχουν παραβιαστεί κατάφωρα όλοι οι δικονομικοί κανόνες».

«Εγω δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για κανέναν αλλά οι κατηγορίες πρέπει να είναι συγκεκριμένες. Όχι λάσπη στον ανεμιστήρα. Όχι κατηγορίες που εκτοξεύονται  επί δικαίων και αδίκων... Αυτό που γίνεται είναι μια δολοφονία προσώπων και στελεχών από μια ομάδα που ξεφτιλίζει τη Δικαιοσύνη» είπε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος εξέφρασε επίσης την έντονη διαφωνία του με το γεγονός ότι δόθηκε το καθεστώς της προστασίας στους μάρτυρες.

«Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες πρέπει να αποκαλυφθούν. Να είναι βέβαιοι ότι στο τέλος θα ελεγχθούν» σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος έκανε γνωστό ότι οι καταθέσεις τους δόθηκαν τις τελευταίες 45 ημέρες ενώ ο ο προπαγανδιστικός μηχανισμός για τη συγκεκριμένη υπόθεση κινείται τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε ερώτηση εάν και ο ίδιος θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Αντώνη Σαμαρά και θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη σε βάρος του πρωθυπουργού, είπε ότι με τον κ. Τσίπρα και με τον κ. Παπαγγελόπουλο θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές όταν θα διαμορφωθεί μια νέα πλειοψηφία. Τώρα, σε αυτή τη βουλή θα ασχοληθούμε με τους κουκουλοφόρους μάρτυρες» επεσήμανε. 



 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης