Άδωνις στην Εξεταστική για την Υγεία: Η υπόθεση έχει στηθεί από τον πλαστογράφο Πολάκη

Άδωνις στην Εξεταστική για την Υγεία: Η υπόθεση έχει στηθεί από τον πλαστογράφο Πολάκη

«Ερευνάτε εδώ και τρεις μήνες δήθεν παράνομους διορισμούς 23 ανθρώπων. Το χαρτί στο οποίο στηρίζεται η κατηγορία είναι ένα Excel με διαφορετικές ημερομηνίες, φτιάχτηκε εκ των υστέρων από άγνωστο σε μένα πρόσωπο»

Άδωνις στην Εξεταστική για την Υγεία: Η υπόθεση έχει στηθεί από τον πλαστογράφο Πολάκη
«Ιδιαίτερους θεσμικούς λόγους» επικαλέστηκε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά υποθέσεις στο χώρο της Υγείας, Αντώνης Μπαλωμενάκης (ΣΥΡΙΖΑ), κατά την έναρξη της συνεδρίασης όπου εξετάζεται ο Αδωνις Γεωργιάδης,  προκειμένου να υποδείξει στα μέλη της να μην αναφερθούν στην υπόθεση της Novartis.

Την ίδια ώρα πάντως, η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για αντιθεσμικές μεθοδεύσεις στον χειρισμό της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας ώστε να στοχοποιήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.



«Η επικαιρότητα των ημερών μας βάζει στον πειρασμό να ασχοληθούμε και με άλλα θέματα αλλά η περίφημη δικογραφία Novartis δεν έχει έρθει στην Βουλή» σχολίασε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Μπαλωμενάκης για να προσθέσει: «Άρα ό,τι και να πούμε είναι άνευ αντικειμένου. Σήμερα για λόγους αυστηρά θεσμικούς και για να μην παρεκκλίνει η επιτροπή από το έργο της να περιοριστούμε στα θέματα που ασχολείται η επιτροπή».
Κλείσιμο

Από την πλευρά της ΝΔ ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς υπογράμμισε πως η επιτροπή πρέπει να λάβει άμεσα γνώση της δικογραφίας καθώς όπως εξήγησε το έργο της εξεταστικής συμπεριλαμβάνει και το «φάκελο» Novartis.

Ωστόσο, ο κ. Μπαλωμενάκης υποστήριξε πως υπάρχει και το ενδεχόμενο να κατατεθεί ξεχωριστεί πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη) καυτηρίασε την στάση της κυβέρνησης λέγοντας «η κυβέρνηση πριν έρθει η δικογραφία στην Βουλή έσπευσε να στείλει τον κ. Τζανακόπουλο στον Άρειο Πάγο. Μετά είχε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου -πριν κατατεθεί ο φάκελος στο κοινοβούλιο και εξερχόμενοι δύο υπουργοί της κυβέρνηση δήλωσαν, ως μη όφειλαν, ότι είναι σκάνδαλο. Αυτό θα το κρίνει η εξεταστική επιτροπή. Όλα θα είναι στο φως για όλους όσο ψηλά και αν είναι. Οι χειρισμοί όμως παραπέμπουν σε κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό. Να έρθει ο πρόεδρος της Novartis στην επιτροπή μας».

«Ότι περιλαμβάνονται κάποια πρόσωπα στην δικογραφία δεν σημαίνει ότι είναι ένοχοι» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε φάκελο με την κίνηση όλων των τραπεζικών του λογαριασμών από την ημέρα που ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα έως σήμερα ενώ παράλληλα εξουσιοδότησε την επιτροπή να προχωρήσει σε όποιον έλεγχο επιθυμεί δηλώνοντας άρση του τραπεζικού του απορρήτου.

«Παρακαλώ πρόεδρε επειδή είναι προσωπικά στοιχεία να μην τα δω δημοσιευμένα την Κυριακή», σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ για να προχωρήσει σε καταγγελία που πλήττει την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία του προέδρου της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι ο κ. Μπαλωμενάκης αν και είχε χαρακτηρίσει συγκεκριμένο δημοσίευμα που αφορούσε τον κ. Γεωργιάδη και το Ερρίκος Ντυνάν ως «ανάξιο λόγου» έσπευσε να στηρίξει στο δικαστήριο τον δημοσιογράφο που το δημοσίευσε.

«Όταν με είχατε καλέσει για την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν σας είχα ρωτήσει κ. Μπαλωμενάκη αναφορικά με το δημοσίευμα που υποστήριζε ότι εγώ πωλούσα ημερολόγια στο νοσοκομείο ακόμα και όταν ήμουν υπουργός και μου είχατε απαντήσει ότι «είναι ανάξια λόγου». Με έκπληξη διαπίστωσα ότι πέντε ημέρες πριν το δικαστήριο ο κ. Βαξεβάνης τον οποίο έχω μηνύσει για το συγκεκριμένο δημοσίευμα παρουσίασε μια δική σας επιστολή που λέει: «Αγαπητέ Κώστα Βαξεβάνη σε σχέση με την πώληση ημερολογίων σας ενημερώνω ότι είχαμε ζητήσει από την πρόεδρο του Ερρίκος Ντυνάν  να μας στείλει κατάλογο που δεν ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικές και προκλήθηκε σύγχυση»» τόνισε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει: «Ποια σύγχυση; Στην λίστα φαίνεται καθαρά ότι η εταιρεία δεν είναι δική μου αλλά του Λεωνίδα Γεωργιάδη του αδελφού μου. Έχει και το ΑΦΜ γραμμένο. Εγώ δεν συμμετείχα ποτέ σε αυτή την εταιρεία όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα».

Ο πρόεδρος της επιτροπής αρχικά έσπευσε να υποστηρίξει πως η επιστολή είναι προσωπική και δεν την απέστειλε ως πρόεδρος της επιτροπής, για το περιεχόμενό της δικαιολογήθηκε λέγοντας «είχα μείνει με την εντύπωση ότι συμμετέχετε στην εταιρεία» ενώ τέλος δεσμεύτηκε να ανασκευάσει.

Γεωργάδης: Η υπόθεση έχει στηθεί από τον πλαστογράφο Πολάκη

Ο κ. Γεωργιάδης εστίασε την τοποθέτησή του στις καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για πρόσληψη 23 προσώπων στο ΚΕΕΛΠΝΟ με αδιαφανείς διαδικασίες. 

«Ερευνάτε εδώ και 3 μήνες δήθεν παράνομους διορισμούς 23 ανθρώπων. Το χαρτί στο οποίο στηρίζεται η κατηγορία είναι ένα excell με διαφορετικές ημερομηνίες, φτιάχτηκε εκ των υστέρων από άγνωστο σε μένα πρόσωπο. Υπάρχουν και δύο χειρόγραφες αναφορές. Η υπόθεση είναι στημένη από τον κ. Πολάκη και τον κ. Γιαννακουλόπουλο ή όπως λέγεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «Η ιστορία με τους διορισμούς στηριχθήκατε σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο με τον κ.Παπαδημητρίου. 

Εχετε λάβει το αποτέλεσμα της πραγματογνωμοσύνης που διέταξε η Εισαγγελία; Ηρθε ανώνυμος φάκελος στο γραφείο μου και το έχω λάβει. Εσείς γιατί δεν το ζητήσατε; Με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 2017. Το πόρισμα γράφει ότι διαπιστώνεται ασυνέχεια λόγου. Υπάρχουν ονόματα που δεν ακούγονται στο πειστήριο αρχείο και έχει γίνει συρραφή. Συμπεράσματα: Οι επίμαχοι ομιλητές είναι πιθανότατα ένα και το αυτό πρόσωπο. Ακούγεται η φωνή του κ.Παπαδημητρίου και είναι προϊόν συρραφής σε 19 διαφορετικά σημεία. Το καταθέτω και ισχυρίζομαι ότι την πλαστογραφία την έκανε ο κ.Πολάκης σε συνεργασία με τον κ.Γιαννακουλόπουλο. Τον κύριο αυτόν τον έχω δει στη ζωή μου μία φορά. Μια μέρα έγινε ένα πολύ μεγάλο επεισόδιο. Ο κ.Γιαννακουλόπουλος ήρθε στα χέρια με έναν διαπιστευμένο δημοσιογράφο στο υπουργείο, τον Βασίλη Βενιζέλο, της Αυγής. Με τη φασαρία ήρθαν και οι δύο στο γραφείο μου. Έψεξα τον κ. Γιαννακουλόπουλο, ο οποίος όταν έφυγε ο κ.Βενιζέλος άρχισε να μου λέει ότι ξεκίνησε ως χωροφύλακας και είμαστε δεξιοί. Με εχθρεύεται. Είπε και για τον αείμνηστο Βασίλη Μπεσκένη. Εκοψα κάθε σχέση εργασίας μαζί του. Είναι στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τον κ.Πολάκη. Ο κ.Ρόζενμπεργκ ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τον πλήρωσε 1,5 εκατ. ευρώ, χωρίς σύμβαση τον Γιαννακουλόπουλο και την εταιρεία φύλαξης, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, παρά μόνο του προέδρου. Τον πλήρωσε ο Πολάκης για να μου στήσει το ηχητικό.  Ισχυρίζομαι ότι η υπόθεση που ερευνάται έχει στηθεί από τον κ.Πολάκη και τον κ.Γιαννακουλόπουλο. Θεωρώ ότι είναι σκευωρία στημένη από τον Πολάκη. Πρέπει να έρθει στο δικαστήριο να πει που βρήκε το πλαστογραφημένο ηχητικό».

Αναφορικά με τις προσλήψεις ο κ. Γεωργιάδης είπε «το μείζον είναι η απόφαση που υπογράφει στις 20/11/2015 ο κ. Ξανθός για το διορισμό της κ. Κυριάκη στο γραφείο του. Δηλαδή τη διαδικασία που εξετάζετε εδώ και 3 μήνες αν είναι νόμιμη ή παράνομη ο Ανδρέας Ξανθός την έχει αναγνωρίσει ως νόμιμη αφού αναγνώρισε στην κ.Κυριάκη προϋπηρεσία έξι ετών στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Εγώ συμφωνώ με τον κ.Ξανθό ότι η διαδικασία είναι νόμιμη. Αν όχι, πρέπει να πάει στο Ειδικό Δικαστήριο, δεν έχει παραγραφεί. Αλλιώς, γιατί με ταλαιπωρείτε και με διασύρετε εδώ και τρεις μήνες; Η κ.Κυριάκη μόνη της έχει πάρει περισσότερα από τους 23 από τα ίδια χορηγικά προγράμματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης