Σκάνδαλο στο διαγωνισμό φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπ. Υγείας καταγγέλλει η ΝΔ

Σκάνδαλο στο διαγωνισμό φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπ. Υγείας καταγγέλλει η ΝΔ

Ρωτούν με ποιες διαδικασίες ανατέθηκε στις εταιρίες το έργο της φύλαξης των κτηρίων, πόσα ποσά δόθηκαν και αν υπάρχουν εκκρεμότητες με οφειλόμενα ποσά 

Σκάνδαλο στο διαγωνισμό φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπ. Υγείας καταγγέλλει η ΝΔ
Σοβαρές καταγγελίες για τον διαγωνισμό φύλαξης των κτηρίων του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Υγείας, που έγινε το 2015 διατυπώνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή, που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας.

Οι ερωτώντες καταγγέλλουν ουσιαστικά ότι κακώς πληρώνει εκατομμύρια το ΚΕΕΛΠΝΟ όλο αυτό το διάστημα για τη φύλαξη των κτηρίων του σε ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι, (Triple S και Cityguard Κοσμάς και ΣΙΑ) ενώ μπορεί να το έργο να το αναλάβει η Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση για αυτό το θέμα.

Οι βουλευτές Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Μπουκώρος, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσονας Φωτήλας, ρωτούν με ποιες διαδικασίες ανατέθηκε στις εταιρίες το έργο της φύλαξης των κτηρίων, πόσα ποσά δόθηκαν και αν υπάρχουν εκκρεμότητες με οφειλόμενα ποσά στις εταιρείες και εξ αυτού του λόγου, αν υπάρχει νομική προσφυγή για την καταβολή τους.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές ερωτούν γιατί ενώ υπάρχει απόφαση του Πρωτοδικείου, που διατάσσει τον σημερινό Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ να ζητήσει τη φύλαξη των κτηρίων από την ελληνική αστυνομία, η εταιρία σεκιούριτι εξακολουθεί να βρίσκεται στο Κέντρο. Ερωτούν επίσης σε ποιες ενέργειες προέβη η σημερινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά της εταιρίας φύλαξης, επειδή η τελευταία έκανε, μέσω του δικηγόρου της, χρήση του ιατρικού και άρα απόρρητου εγγράφου, που αφορούσε σε μάρτυρα των αιτούντων για την φύλαξη των κτηρίων από την αστυνομία.

Ζητούν επίσης να μάθουν εάν γνωστοποιήθηκε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η συγκεκριμένη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων (5456/2017) και αν ζητήθηκε η συνδρομή της αστυνομίας για τη φύλαξη των κτηρίων, όπως αυτή επιτάσσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης