Σταύρος Κοντονής: «Νόμιμη» η ενημέρωση Τζανακόπουλου από τον Άρειο Πάγο

Σταύρος Κοντονής: «Νόμιμη» η ενημέρωση Τζανακόπουλου από τον Άρειο Πάγο

«Δεν πρόκειται για καμία παρέμβαση σε κάτι απλά ζητήθηκε ενημέρωση επί του θέματος», ανέφερε 

Σταύρος Κοντονής: «Νόμιμη» η ενημέρωση Τζανακόπουλου από τον Άρειο Πάγο
«Νόμιμη» χαρακτήρισε την ενημέρωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου
από τον Άρειο Πάγο για την
υπόθεση της Novartis ο
Σταύρος Κοντονής
Κλείσιμο
, απαντώντας στην κριτική που ασκήθηκε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πήγε στον
Άρειο Πάγο «για να ενημερωθεί». Επί μια εβδομάδα βλέπαμε δημοσιεύματα ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται, δεν είναι λογικό να ρωτήσεις αν - ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και άτομο κοντά στον πρωθυπουργό - για το αν τελικά ολοκληρώνεται;», διερωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται για καμία παρέμβαση σε κάτι απλά ζητήθηκε ενημέρωση επί του θέματος, η οποία ήταν νόμιμη».

Όπως είπε είναι «εντολή του πρωθυπουργού να επιταχυνθούν οι διαδικασίες».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός ανέφερε ότι οι ευθύνες στην υπόθεση της Novartis προκύπτουν από μαρτυρικές καταθέσεις.

Ερωτηθείς, για την εμπλοκή συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων στην υπόθεση, ο κ. Κοντονής σημείωσε: «Αντιλαμβάνεστε ότι το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων έχουν να κάνουν με παράνομη τιμολόγηση και σε περιπτώσεις φορολογίας όταν έχουμε δωροδοκία, έχουμε (να κάνουμε) με ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Η Δικαιοσύνη «εντοπίζει τα πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να εμπλέκονται στην υπόθεση. Αυτό είναι ενέργεια της Δικαιοσύνης η οποία μίλησε με την έρευνά της», πρόσθεσε.

Εξάλλου, τα στοιχεία έχουν σταλεί στη Βουλή χωρίς αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να μην είναι προς το παρόν σαφές ποιους αφορά το αδίκημα της απιστίας και ποιους η δωροδοκία έστω κι αν είναι παραγεγραμμένες.

«Η δικογραφία έφτασε χθες το βράδυ στο γραφείο μου και μέχρι το μεσημέρι θα πάει στην Βουλή. Δεν πρόλαβα αναλυτικά καν να την κοιτάξω, είδα ότι έχει καταθέσεις μαρτύρων που αναφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι λεπτομέρειες για τη δικογραφία δεν μπορεί να δώσει. Ακόμη, απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, ο υπουργός δήλωσε: «Ντροπή σε αυτούς που λένε ότι παρεμβαίνω στη δικαιοσύνη».

«Εγώ παίρνω μια δικογραφία, η οποία έχει και ένα διαβιβαστικό έγγραφο και λέει ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι που έχει σταματήσει η έρευνα. Μου έρχεται η δικογραφία από την εισαγγελέα του Αρείου πάγου. Είναι τεραστίου μεγέθους υπόθεση, πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Siemens», ανέφερε.

Αναφερόμενος τέλος σε δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, σχολίασε «ο κύριος Γεωργιάδης να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, διότι από ότι αντιλαμβάνεστε τα πράγματα για αυτών μπορεί να είναι λίγο δύσκολα τις επόμενες ημέρες». 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης