Ντιμπέιτ Αναστασιάδη - Μαλά: Το Survivor και ο υποψήφιος που έπεισε περισσότερο

Ντιμπέιτ Αναστασιάδη - Μαλά: Το Survivor και ο υποψήφιος που έπεισε περισσότερο

Νικητής του πολιτικού Survivor σύμφωνα με ηλεκτρονικές ψηφοφορίες αναδείχθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε αγχωμένος - Η τηλεμαχία κράτησε αρκετά με αποτέλεσμα ο Νίκος Αναστασιάδης να ρωτήσει τον γενικό Διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Sigma που συμμετείχε στη συζήτηση: «Εσείς αγωνιάτε για το Survivor;»

Ντιμπέιτ Αναστασιάδη - Μαλά: Το Survivor και ο υποψήφιος που έπεισε περισσότερο
H μορφή του debate (χωρίς περιορισμό χρόνου) και η εμπειρία ανέδειξαν νικητή τον Κύπριο Πρόεδρο στη συζήτηση με τον αντίπαλο του για τη Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρο Μαλά.  Ο κ. Αναστασιάδης αρχικώς ήταν αγχωμένος και εκνευριζόταν εύκολα από τις αναφορές του κ. Μαλά στους χειρισμούς που έγιναν στο Κυπριακό. Γρήγορο όμως ανέκτησε τη ψυχραιμία του και μπόρεσε να δείξει αυτοπεποίθηση.

Αντιθέτως ο Σταύρος Μαλάς φάνηκε να μην γνωρίζει αρκετά θέματα και ανάλωσε μεγάλο μέρος του χρόνου σε ερωτήσεις προς τον Νίκο Αναστασιάδη. Ο Κύπριος Πρόεδρος σε κάποια σημεία της συζήτησης έσπασε το πρωτόκολλο της σοβαρής προεκλογικής συζήτησης κάνοντας χιούμορ για το Survivor αλλά και για το ότι δεν τον αφήνουν να αγιάσει με αυτά που ακούει.

Σε γενικές γραμμές δεν αναδείχθηκαν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο μονομάχων και η συζήτηση αναλώθηκε κυρίως στο τι έκανε η κυβέρνηση Χριστόφια – της οποία ήταν υπουργός ο κ. Μαλάς- και το τι έκανε η κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που έγιναν στις κυπριακές ιστοσελίδες (όση αξιοπιστία έχουν τέτοιες διαδικασίες) κέρδισε με διαφορά ο Ν. Αναστασιάδης.

Κλείσιμο


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook – twitter), οι χρήστες σχολίασαν με πολλή δόση χιούμορ το τάμπλετ που είχε ενώπιον του ο κ. Μαλάς, στο οποίο ο ήχος ήταν ανοικτός και ενίοτε ακουγοταν ο χαρακτηριστικός ήχος μηνυμάτων. Αυτό έγινε αφορμή για σχόλια του τύπου «παίρνει οδηγίες» κλπ.

Το ίδιο σχολιάστηκαν και τα χαρτιά που είχε μαζί του ο Νίκος Αναστασιάδης τα οποία συχνά συμβουλευόταν για να τοποθετηθεί ή να απαντήσει στον Σταύρο Μαλά.

To Survivor

Το debate ξεκίνησε νωρίτερα ώστε να ολοκληρωθεί πριν τις 22:30 που αρχίζει η μετάδοση του Survivor από το τηλεοπτικό κανάλι Sigma.

Το debate όμως ξέφυγε από τα χρονικά όρια που τέθηκαν με αποτέλεσμα ο Γενικός Διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Sigma που συμμετέχει στη συζήτηση να θέμα παραβίασης του χρόνου. Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεν άφησε ασχολίαστη την αναφορά του Χρ. Τσουρούλη και τον ρώτησε αν αγωνιά για το Survivor...



Δεν διαχωρίζω τον λαό


Ο Κύπριος Πρόεδρος προσερχόμενος στο ΡΙΚ για το debate δήλωσε πως εστιάζει την προσοχή του σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό και δεν  διαχωρίζει «ούτε αριστερούς, ούτε κεντρώους, ούτε σοσιαλιστές» καθώς «δεν υπάρχει χρώμα στα προβλήματα, δεν υπάρχουν αντίπαλοι εκτός από τα προβλήματα».

Χαίρομαι, είπε ο κ. Αναστασιάδης,  «που έγινε αποδεκτή η εισήγησή μου να γίνει μια ανοικτού τύπου συζήτηση, ένας διάλογος που να επιτρέπει στον καθένα να αναπτύξει και τις θέσεις και τις προγραμματικές του αλλά ιδιαίτερα για μια κυβέρνηση να παρουσιάσει και τα πεπραγμένα όπως βεβαίως και ο κ. Μαλάς τους δικούς του προγραμματισμούς».

Ελπίζω και πιστεύω, συνέχισε, «ότι ο λαός έχει αποτυπώσει κρίση και άποψη για το έργο της Κυβέρνησης για το που βρίσκεται σήμερα ο τόπος και μπροστά στο δίλημμα εάν θα συνεχίσουμε με σταθερά βήματα μπροστά ή εάν θα επιτρέψουμε επανάληψη μιας όχι τόσο ικανοποιητικής κατάστασης που αντιμετωπίσαμε το 2013 όταν  πλησιάσαμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και μαζικά θα προσέλθει στις κάλπες την Κυριακή έτσι ώστε με τη δική του βούληση, γιατί είναι η δική του ώρα, να αποφασίσει ποιος είναι εκείνος που θα πρέπει να αναλάβει τα ηνία την επόμενη πενταετία».

Δεν θα εκλεγεί ο «κανένας»

Την πεποίθησή του ότι οι πολίτες που ψήφισαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο την περασμένη Κυριακή θα πάνε στις κάλπες και θα αποφασίσουν εξέφρασε ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, σημειώνοντας ότι την Κυριακή δεν θα εκλεγεί ο κανένας. Το σχόλιο αφορούσε τα κόμματα του λεγόμενου «ενδιάμεσου χώρου» που αποφάσισαν να μην υποστηρίξουν κανένα από τους δύο υποψήφιους. Θεωρώ, είπε ο κ. Μαλάς, ότι «η αποχή δεν είναι επιλογή». «Η αποχή ουσιαστικά είναι αποδοχή της παρούσας κατάστασης».

«Οι συμπολίτες μας που ψήφισαν τον ενδιάμεσο χώρο που είναι πάντοτε ο ρυθμιστικός πολιτικός χώρος θα πάνε στις κάλπες και θα αποφασίσουν», ανέφερε.

«Ο κυπριακός λαός την περασμένη Κυριακή» είπε ο κ. Μαλάς «έδωσε μια ισχυρότατη εντολή η χώρα μας να αλλάξει πορεία κυρίως όσον αφορά τα κοινωνικοοικονομικά και μια ισχυρή εντολή η επόμενη μέρα να μας βρει όλους ενωμένους, γιατί για να διαχειριστούμε τα τεράστια προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουμε, να δώσουμε ελπίδα για την επανένωση της χώρας μας, να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες πληγές που αφήνει πίσω της αυτή η οικονομική κρίση που θα είναι μαζί μας για πολλά χρόνια πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να κινηθούμε με επιστημοσύνη,  με εξωστρέφεια, χωρίς ιδεοληψίες και πάνω από όλα με επαγγελματισμό και σεβασμό προς την κοινωνία».

«Η κοινωνία η ίδια θέλει να δει μια διακυβέρνηση η οποία να ενώνει πρωτίστως τους πολίτες, να τους φέρνει πιο κοντά της, οι πολιτικές να βγαίνουν από την ίδια την κοινωνία και όχι μέσα από κλειστές πόρτες», ανέφερε ο Σ. Μαλάς.

Να είναι μια κυβέρνηση, σημείωσε, «η οποία να μην είναι προϊόν πολιτική συνδιαλλαγής και αυτό είναι που υπόσχομαι ότι θα πράξω αν οι πολίτες με επιλέξουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης