Λαφαζάνης: Στην Αθήνα υπάρχει κύκλωμα που κάνει πλειστηριασμούς μαζί με τις τράπεζες

Λαφαζάνης: Στην Αθήνα υπάρχει κύκλωμα που κάνει πλειστηριασμούς μαζί με τις τράπεζες

«Η κυβέρνηση δεν τηρεί την υπόσχεση της για πλειστηριασμούς περιουσιών μόνο κάτω των 300.000 ευρώ», δηλώνεις ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας

Λαφαζάνης: Στην Αθήνα υπάρχει κύκλωμα που κάνει πλειστηριασμούς μαζί με τις τράπεζες
Στελέχη και μέλη της Λαϊκής Ενότητας
, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε. Παναγιώτη Λαφαζάνη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας νωρίς το μεσημέρι, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο γινόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός αγροτεμαχίου με τιμή εκκίνησης μόλις 75.000 ευρώ. 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο
Παναγιώτης Λαφαζάνης
Κλείσιμο
πραγματοποίησε την εξής δήλωση:

«Είναι ντροπή και αίσχος αυτά που κάνει η κυβέρνηση, αυτά τα οποία κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο κύριος “χουντονής”, αυτά που κάνει ο Τσακαλώτος. Όλα αυτά είναι χουντικά. Δεν είναι δημοκρατικά. Συνεχίζουν να ληστεύουν τις περιουσίες και τα σπίτια του ελληνικού λαού.



Όπως είδατε, εδώ δεν εκπλειστηριάζετε μια μεγάλη βίλα. Δεν εκπλειστηριάζονται οικόπεδα και περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ. Εδώ έχουμε πλειστηριασμό ενός λιωμένου 15 τ.μ., άκουσον άκουσον, με 4 ελιές και έναν περιβάλλοντα χώρο μερικών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων.

Δεν έχει τηρήσει την υπόσχεση της η κυβέρνηση. Ότι δηλαδή δεν θα εκπλειστηριάζονται περιουσίες κάτω των 300.000 ευρώ.

Είναι, προφανώς, ψεύτες και δυστυχώς, αυτοί οι ψεύτες μαζί με τους τραπεζίτες, χρησιμοποιούν κοράκια προκειμένου να φέρουν σε πέρας αυτή τη ληστεία. Ένα από αυτά τα κοράκια, επιτρέψτε μου, είμαι ευγενέστατος, βρίσκεται εδώ, σε συμβολαιογραφικό γραφείο, στον 4ο όροφο. Δεν θέλω πάλι να πω το όνομα της, είναι «κοράκι» όμως. Είναι «κοράκι» και φαίνεται από τη συμπεριφορά της.

Ζητήσαμε να δει μια αντιπροσωπεία. Αρκετοί συμβολαιογράφοι μας έχουν δεχτεί και υπήρξε αποτέλεσμα. Υπήρξε θετικό αποτέλεσμα για τον πλειστηριασμό. Εδώ, η δυνατότητα συνάντησης δεν υπήρξε, όπως φαίνεται όμως με την παρεμβολή της αστυνομίας, η οποία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παραβρίσκεται, αφού εδώ έχουμε μια ιδιωτική διαφορά. Μια διαφορά μίας τράπεζας, μιας ιδιωτικής εταιρίας, με έναν ιδιώτη. Τι δουλειά έχει η παρουσία της αστυνομίας, λοιπόν; Είναι δημόσια λειτουργία και στη δημόσια λειτουργία επιτρέπεται ο διάλογος. Εδώ απαγορεύεται ο διάλογος.



Αυτή η κυρία, λοιπόν, δεν μας δέχεται. Ζήτησε μια αντιπροσωπεία, όπως είπαμε, να συναντηθεί μαζί της -παρουσία της αστυνομίας- και δεν δέχθηκε. Δυστυχώς, η συμπεριφορά της δείχνει μια πολιτική κατεύθυνση. Αδιαφορούν για τα πάντα. Αδιαφορούν για την κοινωνία. Λεηλατούν τις περιουσίες των φτωχών ανθρώπων.

Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε στην κοινωνία αυτές τις συμπεριφορές που έχουν ορισμένοι συμβολαιογράφοι. Και λέω ορισμένοι επειδή είναι κύκλωμα. Ένα “μαφιόζικο” κύκλωμα.

Αν δεν το ξέρετε, σε όλη την Ελλάδα υπάρχει αποχή από τους πλειστηριασμούς. Δεν γίνονται πλειστηριασμοί σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Προχθές στη Θεσσαλονίκη, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος αποφάσισε να συνεχίσει μέχρι το Μάρτη την αποχή από κάθε συμβολαιογραφική πράξη. Και ήδη, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος Λάρισας παρέτεινε μέχρι τον Μάρτη την αποχή. Παντού δεν γίνονται συμβολαιογραφικές πράξεις. Δεν κάνουν όλοι οι συμβολαιογράφοι συμβολαιογραφικές πράξεις πλειστηριασμών.

Εδώ, στην Αθήνα, υπάρχει ένα “κύκλωμα” που κάνει τους πλειστηριασμούς, μαζί με τις τράπεζες. Αυτό είναι το αίσχος που καταγγέλλουμε εμείς».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης