PROTOTHEMA

Πολιτική

Με αμείωτη ένταση

Συνεχίζεται η κόντρα: Για «πολιτικό αυτισμό» κατηγορεί τώρα ο Γαβρόγλου τον Μητσοτάκη

Συνεχίζεται η κόντρα: Για «πολιτικό αυτισμό» κατηγορεί τώρα ο Γαβρόγλου τον Μητσοτάκη

Αντιπαράθεση με αφορμή το πανεπιστημιακό άσυλο - Για απαράδεκτη εικόνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ

Σκληραίνει η «κόντρα» μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή το πανεπιστημιακό άσυλο, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για «πολιτικό αυτισμό».


Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, το υπουργείο Παιδείας απαντά στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του μας πληροφορεί ότι πέρασε από την οδό Πατησίων, είδε τους μικροπωλητές στο πεζοδρόμιο έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και υποσχέθηκε και πάλι, όπως και χθες, την κατάργηση του ασύλου. Συμπεράσματα:

1. Ο κ. Μητσοτάκης για περισσότερα από 10 χρόνια δεν έχει περάσει ούτε από την οδό Πατησίων ούτε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Αλλιώς θα είχε ξαναδεί τους μικροπωλητές.
2. Τα πεζοδρόμια, γενικώς και ειδικώς, δεν προστατεύονται από το άσυλο. Το επιτελείο του καλό είναι να τον ενημερώσει.
3. Αυτή η εμμονή του κ. Μητσοτάκη με το άσυλο φαίνεται πλέον ότι παίρνει τη μορφή πολιτικού αυτισμού. Ας το προσέξει...».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε δήλωσή του νωρίτερα, επανέλαβε την πρόθεσή του να αλλάξει το καθεστώς ασύλου στα πανεπιστήμια, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σήμερα περνούσε μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησε για να δει «αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές, οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου, για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη».

«Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου, ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε τη δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου, έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε την Τρίτη με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκαθάρισε ότι ο νόμος για το άσυλο θα αλλάξει, ενώ το υπουργείο τον κατηγόρησε ότι «καταστροφολογεί, συκοφαντώντας το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Ντροπή01/02/201806:56

Σα δεν ντρέπεται ο ΣΥΡΙΖΑ που πιάνει στο στόμα του τους αυτιστικούς. Οι δήθεν αριστεροί με το ηθικό "πλεονέκτημα" χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο. Αλλά ούτε αυτό δεν ξέρουν τι σημαίνει

Απάντηση
Δόκτορ01/02/201800:58

To αυτιστικό ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα. Πολιτικό μόγκολο.

Απάντηση
κέντρα διαφθοράς01/02/201800:08

Τυφλός ή αποτελειωμένος. Να έλα εδώ στο Μόναχο να πάρεις μια ιδέα, πως λειτουργούν και τα δύο Π/μια. Εκτός από αηδία δεν έχεις να παρουσιάσεις τίποτα. Πληρώνει ο άμοιρος Έλληνας φορολογούμενος. Μα, τόσο ξεφτίλας είσαι; Κατάντησες τα ΑΕΙ κέντρα διαφθοράς. Στο σκαμνί πρέπει να σε κάτσουν.

Απάντηση
ΑΑ31/01/201823:47

Ελεος....δεν είχαν να βάλουν κάποιον άλλον; ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΕΤΣΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΡΕ ΑΝΟΗΤΕ! Εχεις μια θέση, ένα αξίωμα, πρέπει να το τιμας! Τη μια με τον Πρυτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τώρα με τον Κούλη. Οτι και να θεωρείς ότι είναι οι πολιτικοί σου αντίπαλοι, δε μπορείς να μιλάς σα να είσαι στη λαϊκή ή στο καφενείο. Το έχεις ξεφτιλήσει, δεν έχεις σχέση ουτε με υπουργό ούτε με παιδεία. Τσιρκο κανονικό είστε.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία