Δολιοφθορά «εκ των έσω» σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ αποκαλύπτει ο Σπίρτζης

Δολιοφθορά «εκ των έσω» σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ αποκαλύπτει ο Σπίρτζης

Κύκλωμα μέσα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών δεν επιτρέπει σε λεωφορεία να βγαίνουν στους δρόμους ή προχωρά σε δολιοφθορές

Δολιοφθορά «εκ των έσω» σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ αποκαλύπτει ο Σπίρτζης
Την ύπαρξη «κυκλωμάτων» στον οργανισμό αστικών λεωφορείων κατήγγειλε ο Χρήστος Σπιρτζης προχωρώντας σε απίστευτες αποκαλύψεις για τον τρόπο δράσης των υπευθύνων.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής είπε πως πρόσφατα ενημερώθηκε για την ύπαρξη πορίσματος από επιτροπή στην ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) από το οποίο προκύπτει ότι κύκλωμα μέσα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών δεν επιτρέπει σε λεωφορεία να βγαίνουν στους δρόμους ή προχωρά σε δολιοφθορές. Ο υπουργός συνέδεσε ορισμένα από τα κυκλώματα με μερίδα ΜΜΕ τα οποία όπως είπε έκαναν τηλεοπτικές εκπομπές μέσα σε αμαξοστάσια και σε εγκαταστάσεις συντήρησης.

«Ξαφνικά από 100 βλάβες την ημέρα, σε δέκα ημέρες φτάσαμε τις 230» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως αν και υπάρχουν ανταλλακτικά, δεν προχωρά η επισκευή τους. «Αποδεικνύεται ότι σε λεωφορεία που έβγαιναν εκτός λειτουργίας υπήρχε σαμποτάζ από μέσα, δηλαδή χτύπημα με σφυρί στα τακάκια λεωφορείων» είπε ο κ Σπίρτζης.

Κλείσιμο
Ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η διοίκηση της ΟΣΥ έκανε έρευνα και υπήρξαν καταγγελίες εργαζομένων σε βάρος συναδέλφων τους που εργάζονταν στα αμαξοστάσια.
Ο κ. Σπίρτζης προανήγγειλε δικαστική έρευνα για τα σκάνδαλα αυτά, ενώ δεν έκρυψε οτι τα ίδια και χειρότερα γίνονταν και στην Θεσσαλονίκη.

Αποκάλυψε ότι προκειμένου να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων υπήρχε λογαριασμός ο οποίος, όπως είπε, έπρεπε να έχει 38.000.000 ευρώ. Είχε όμως μόνο 700 ευρώ. «Έπρεπε να έχουμε 38 εκατομμύρια που θα τοκίζονταν για να ανανεώνεται ο στόλος, κάποιοι τα πήραν αυτά τα χρήματα και ο θεός ξέρει που πήγαν» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε τέλος ότι υπήρχαν κυκλώματα που τύπωναν πλαστά εισιτήρια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης