«Απασφάλισε» ο Δ. Καμμένος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς δεν κάνουμε παρέα με Ρουβίκωνες και αναρχικούς

«Απασφάλισε» ο Δ. Καμμένος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς δεν κάνουμε παρέα με Ρουβίκωνες και αναρχικούς

«Ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας ο δολοφόνος» - «Ο Παπαδήμουλης, είναι ο Δήμος Σταρένιος της Ευρωβουλής, έχει φασιστική νοοτροπία»

«Απασφάλισε» ο Δ. Καμμένος κατά ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς δεν κάνουμε παρέα με Ρουβίκωνες και αναρχικούς
«Η κυβέρνηση δεν χειρίζεται καλά τα θέματα Ρουβίκωνα
, Εξαρχείων κλπ και για αυτό είμαστε εμείς εκεί, για να τους γυρίζουμε στον σωστό δρόμο» δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων,
Δημήτρης Καμμένος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus FM.

Κλείσιμο
O κ. Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε όσους από τον ΣΥΡΙΖΑ
ασκούν κριτική στη στάση των
ΑΝΕΛ για το θέμα των Σκοπίων σημειώνοντας: «Εμείς παρέα με Ρουβίκωνες δεν κάνουμε, ούτε στήνουμε ΚΕΠ στα Εξάρχεια, ούτε κάνουμε παρέα με αναρχικούς, ούτε γουστάρουμε που βγαίνει έξω ο Κουφοντίνας
ο δολοφόνος, ούτε πετάμε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια».

«Νομίζω ότι ακούω κάποιες κραυγές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες για μένα δεν έχουν κάποια λογική, επειδή φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί ξέρουν αυτά που λέω, ότι δεν θα βρεθεί εύκολα λύση και με το όνομα και με τα αλυτρωτικά, μόνιμη και βιώσιμη, κακώς ασχολούνται μαζί μας. Κι ο κ. Σκουρλέτης χθες μας είπε διάφορα και ο κ. Κατρούγκαλος λέει κάποια άλλα, δεν το κατανοώ» τόνισε ο Δημήτρης Καμμένος.

«Βλέπω κείμενα των 53, για αναγκαστική συμβίωση και να ξαναδούμε τις σχέσεις μας με τους ΑΝΕΛ κτλ, λες και είμαστε τίποτα "γκόμενοι" που δεν ξέρουμε πώς να πούμε ο ένας στον άλλον, πώς να χωρίσουμε» πρόσθεσε σχολιάζοντας τις σχέσεις ΑΝΕΛ- ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα έρθει πρόταση για το όνομα των Σκοπίων στη Βουλή

«Με το να κατεβάσουμε μία ταμπέλα ή να αλλάξει όνομα ένα δρόμος, δεν σημαίνει κάτι, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων με τα αλυτρωτικά», δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκαναν στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ. Πρόσθεσε πως «ένας έντιμος συμβιβασμός, λένε, μία δίκαιη λύση, κι όλα αυτά που λένε για τα Σκόπια δεν πρόκειται να βρεθούν ποτέ, γιατί αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμα».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων «πονηρό» και είπε ότι στις φωτογραφίες με τον Αλέξη Τσίπρα ο Ζόραν Ζάεφ «είχε ένα σαρδόνιο χαμόγελο».

«Ο Τσίπρας χθες τα "γύρισε"», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τονίζοντας πως «εφόσον γνωρίζουμε (ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν το Σύνταγμά τους), γιατί βγαίνουν και λένε ότι είμαστε φασίστες, ακροδεξιοί, σκοταδιστές και χρυσαυγίτες όσοι πήγαμε στο συλλαλητήριο, ή δεν θέλουμε το όνομα;».

«Αν τους δώσουμε το όνομα "Μακεδονία" λύσαμε το θέμα τους. Αν δεν τους δώσεις το όνομα και δεν αλλάξουν Σύνταγμα, πάλι δεν κερδίζεις», ανέφερε ο κ. Καμμένος και συνέχισε: «Ο επισπεύδων σ΄αυτό το ζήτημα είναι τα Σκόπια, που θέλουν να μπουν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Όλη αυτή η υπόθεση πάντως, έχει μία τεράστια ουσία, γιατί συσπείρωσε τον ελληνικό λαό. Αυτοί που μαζεύτηκαν στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν φασίστες. Αυτό το "κύμα" δεν θα ξεφουσκώσει. Καλά κάναμε και μαζευτήκαμε και δώσαμε τον παλμό για την Μακεδονία, για ένα πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα, αλλά δεν θα βρεθεί λύση στο θέμα.

«Πιστεύω ότι δεν θα έρθει πρόταση στη Βουλή, διότι δεν θα έχει κάνει συμφωνία με το άλλο μέρος έτσι ώστε να φέρει μια πρόταση» είπε ο κ. Καμμένος σχετικά με την προοπτική εξεύρεσης ενός συμβιβασμού με τα Σκόπια στη βάση σύνθετης ονομασίας, την οποία η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει δεσμευτεί ότι θα φέρει στη Βουλή.

«Μπορούν να τους αναγνωρίσουν και στον αστερισμό της Ανδρομέδας, στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ δεν θα μπουν με βέτο δικό μας» πρόσθεσε ο Δημήτρης Καμμένος αναφερόμενος στη FYROM.  

Όποιος φέρει στη Βουλή πρόταση με τον όρο «Μακεδόνια» θα καταστραφεί πολιτικά

«Ας υποθέσουμε πάλι, ότι αλλάζουν τα πάντα στο Σύνταγμα για τα αλυτρωτικά, μόνιμα και αμετάκλητα, βιβλία, χάρτες, γλώσσα, εθνότητα κτλ. Εμείς τι θα κάνουμε; Θα τους δώσουμε το όνομα "Άνω Μακεδονία"; Είναι οξύμωρο αυτό», επεσήμανε.

Μιλώντας για το συλλλαλητήριο, ο κ. Καμμένος είπε πως «έπρεπε να αφουγκραστούμε το συλλαλητήριο και το μήνυμά του.

Στην Αθήνα νομίζω θα έχει περισσότερο κόσμο και πρέπει να το λάβει υπόψη της η κυβέρνηση. Το "κύμα" δεν θα πέσει, το Σκοπιανό δεν θα πέσει στην ατζέντα κι αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας και πόσο μάλλον η κυβέρνηση. Για αυτό και δεν μπορεί να πάει κόντρα σ΄αυτό το ρεύμα. Και γι΄αυτό δεν μπορεί να έρθει πρόταση στη Βουλή με τον όρο Μακεδονία, με κανέναν τρόπο, γιατί όποιος το φέρει θα καταστραφεί πολιτικά».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την κίνηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη αναφορικά με το mail που απέστειλε σε συναδέλφους του για συλλαλητήριο με φωτογραφίες και πολιτικών που συμμετείχαν ο κ. Καμμένος απάντησε:
«Ο Παπαδημούλης έγινε ο Δήμος Σταρένιος της Ευρωβουλής»

«Λάθος του Παπαδημούλη, έγινε ο Δήμος Σταρένιος της Ευρωβουλής. Είναι δυνατόν; Πού βρισκόμαστε; Ποιους καταδίδει; Ποιος έχει φασιστική και καταδοτική νοοτροπία και δείχνει με το δαχτυλάκι; Και ποιος είσαι εσύ που το κάνεις; Κι από πού κι ως πού; Έχει χαθεί λίγο η ψυχραιμία όλων.

Να έχεις ένα δημοκρατικό συλλαλητήριο και να βγάζεις φωτογραφία συναδέλφους και να τους δείχνεις στην Ευρωβουλή; Να μας κάνουν ντα; Η πράξη είναι ανήθικη, δεν είναι δημοκρατική, δεν είναι αριστερών ηθών. Οι αριστεροί δεν δείχνουν, συνήθως ήταν αυτοί που τους δείχνανε...»

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Καμμένου στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus:




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης