Κουρουμπλής: Πιστεύω πως ο Καμμένος είναι πατριώτης, έντιμος, δεν θα γίνει Σαμαράς

Κουρουμπλής: Πιστεύω πως ο Καμμένος είναι πατριώτης, έντιμος, δεν θα γίνει Σαμαράς

Το Σκοπιανό πρέπει να λυθεί γιατί όσο εκκρεμεί η κατάσταση χειροτερεύει για την Ελλάδα, υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας

Κουρουμπλής: Πιστεύω πως ο Καμμένος είναι πατριώτης, έντιμος, δεν θα γίνει Σαμαράς
«Ο Καμμένος είναι ένας πατριώτης, έντιμος άνθρωπος, δεν θα γίνει Σαμαράς, αυτό πιστεύω, όμως η ζωή θα δείξει», δήλωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας για το ζήτημα των Σκοπίων.

«Αντιλαμβάνομαι ότι στο περίπου τα πολιτικά κόμματα έχουν την ίδια άποψη για το ζήτημα» είπε ακόμα ο υπουργός και συνέχισε τονίζοντας πως το θέμα είναι αν «θέλουμε να υπάρχει αυτό το κράτος», «Γενικά, πιστεύω ότι δεν πρέπει να αλλάζουν τα σύνορα στα Βαλκάνια και σε περίπτωση που καταρρεύσει αυτό το κράτος θα έχουμε σοβαρότερα προβλήματα. Πρέπει κι αυτοί να το καταλάβουν ότι οι μόνοι που δεν τους απειλούν είναι οι Έλληνες, άρα να φύγουν από την λογική του αλυτρωτισμού ώστε να φτάσουμε σε μία σύνθετη ονομασία», είπε.

Γεωστρατηγικά η χώρα μας είναι σε μια εξαιρετικά δύσκολη θέση και πρέπει να προσέξουμε, επισήμανε ο υπουργός αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία. 

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας το ότι ο κύριος Τσίπρας ενημέρωσε για τις κινήσεις του τον Αρχιεπίσκοπο αλλά όχι τη Βουλή και τα κόμματα για το ζήτημα, δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός δεν κρύβει τίποτα γι' αυτό και δεν έχει γίνει ακόμα συνάντηση με τους αρχηγούς, γιατί δεν έχει αλλάξει κάτι από τη θέση της Ελλάδας. Ο αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε γιατί γινόντουσαν κινήσεις από ορισμένους ιεράρχες στη Μακεδονία και ίσως γι'αυτό κρίθηκε αναγκαίο να ενημερωθεί. Όταν υπάρξει κάτι συγκεκριμένο θα ενημερωθούν οι αρχηγοί».

«Αυτά τα ζητήματα είναι εθνικά, δεν είναι ούτε της κυβέρνησης, ούτε του Καμμένου... Πρέπει να ψηφίσουμε όλοι μαζί για να φύγει η χώρα από αυτή την εκκρεμότητα», υποστήριξε ο κύριος Κουρουμπλής, προσθέτοντας μάλιστα πως «αν πηγαίναμε σε ένα συμβιβασμό για την Κύπρο τη δεκαετία του '70 και του '80 ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα... Όσο τα αφήνεις αυτά τα ζητήματα χειροτερεύουν».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης