«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το Σκοπιανό με δηλώσεις και διακηρύξεις από το... 2008

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το Σκοπιανό με δηλώσεις και διακηρύξεις από το... 2008

Μαξίμου: Συμφωνεί ή όχι η ΝΔ με τη θέση της Μπακογιάννη που δεχόταν το «Νέα Μακεδονία»; - ΝΔ: «Πριν από το Βουκουρέστι σημερινοί υπουργοί ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον» αν η γειτονική χώρα διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία»



«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για το Σκοπιανό με δηλώσεις και διακηρύξεις από το... 2008
Το βίντεο στο οποίο η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνάντησης της με νεαρούς μπλόγκερς ότι η ονομασία «Νέα Μακεδονία» έχει έμμεσο γεωγραφικό προσδιορισμό υπενθυμίζει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει θέση.

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;» είναι το ερώτημα που απευθύνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. 




Κλείσιμο
Η απάντηση της ΝΔ για τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ 

«Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη έγιναν το 2008. Σήμερα βρισκόμαστε  σε άλλη συγκυρία το 2018. Ας μας πει το Μαξίμου  ποια είναι η θέση του κυβερνητικού εταίρου του» σημείωσε η ΝΔ στην απάντηση της προς το Μέγαρο Μαξίμου. 

Η ΝΔ πέρασε μάλιστα και στην αντεπίθεση δίνοντας στη δημοσιότητα το άρθρο - διακήρυξη που δημοσιεύθηκε λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008, στην οποία η Ελλάδα έθεσε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στην Συμμαχία.

«Εφόσον θέλετε να επιστρέψουμε στο 2008, σας αποστέλλουμε κείμενο με τις υπογραφές των Υπουργών σας της Κυβέρνησης, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και κ. Κώστα Γαβρόγλου καθώς και της αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο οποίο περιλαμβάνεται  το εξής απόσπασμα: «υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα. Δεν υπάρχει κανένα “εθνικό συμφέρον”  που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία”. Καλή ανάγνωση» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Δείτε τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης