Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Προτιμάμε μια σύνθετη ονομασία ή μια σκέτη Μακεδονία;

Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Προτιμάμε μια σύνθετη ονομασία ή μια σκέτη Μακεδονία;

Προειδοποίησε ότι υπάρχει ο κίνδυνος «μια εθνική ευκαιρία να οδηγηθεί σε εθνική ήττα που μπορεί να σημαίνει απομόνωση της Ελλάδας που στα μάτια κάποιων θα φαίνεται γραφικότητα και επικράτηση του όρου Μακεδονία με χειρότερους όρους από ό,τι συμβαίνει τώρα».

Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Προτιμάμε μια σύνθετη ονομασία ή μια σκέτη Μακεδονία;
Ως «μια ευκαιρία να έχουμε μια εθνική επιτυχία να μην επαναλάβουμε την εθνική ήττα της δεκαετίας του '90» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος στο
ΘΕΜΑ 104,6 τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων
.

«Προτιμούμε μια σύνθετη ονομασία ή μια σκέτη ονομασία με τη Μακεδονία όπως συμβαίνει σήμερα που την έχουν αναγνωρίσει 140 χώρες;» αναρωτήθηκε ο κ. Βαρεμένος.
Κλείσιμο

Προειδοποίησε, δε, ότι υπάρχει ο κίνδυνος «μια εθνική ευκαιρία να οδηγηθεί σε εθνική ήττα που μπορεί να σημαίνει απομόνωση της Ελλάδας που στα μάτια κάποιων θα φαίνεται γραφικότητα και επικράτηση του όρου Μακεδονία με χειρότερους όρους από ό,τι συμβαίνει τώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η χώρα μπορεί με καλύτερους όρους να διαπραγματευτεί με βάση ορισμένους γεωπολιτικούς συσχετισμούς».

«Θέλουμε να υπάρχει το κράτος των Σκοπίων ώστε να μην έχουμε μεγάλες Αλβανίες και άλλα; Θέλουμε μια εξωστρεφή εξωτερική πολιτική τώρα που βγαίνουμε από τα Μνημόνια;» αναρωτήθηκε ο κ. Βαρεμένος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε, πάντως, ότι «χρειάζονται συναινέσεις απολύτως» ενώ για το συλλαλητήριο της Κυριακής παρατήρησε ότι «τα πάντα λαμβάνεις υπόψη σου».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης