Ζουράρις: Είχα παραιτηθεί ήδη από τις 8 Ιανουαρίου... και όχι για τα συνθήματα!

Ζουράρις: Είχα παραιτηθεί ήδη από τις 8 Ιανουαρίου... και όχι για τα συνθήματα!

«Είχα παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου, λόγω ενός προβλήματος με τα αλβανικά βιβλία για την Γ' Γυμνασίου και τη Γ' Λυκείου» λέει τώρα - Δικαιώνει, εν μέρει, τους φίλους του Άρη, αλλά όχι και του Ολυμπιακού - Αξιώνει να του ζητήσουν «συγγνώμη» και οι μεν και οι δε για τα απειλητικά σχόλια

Ζουράρις: Είχα παραιτηθεί ήδη από τις 8 Ιανουαρίου... και όχι για τα συνθήματα!
Θέση για τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του πήρε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Κώστας Ζουράρις.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη «Έφεση της Τρίτης», ο παραιτηθείς υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι είχε δηλώσει την παραίτησή του (για άλλους λόγους), πριν προκύψει το επίμαχο ζήτημα.

«Είχα παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου, λόγω ενός προβλήματος με τα αλβανικά βιβλία για την Γ' Γυμνασίου και τη Γ' Λυκείου. Έπρεπε να εξαλειφθούν από τα βιβλία τα στοιχεία που μπορούν να προσβάλλουν, γι' αυτό κάναμε κάποιες αλλαγές. Τα βιβλία τους δείχνουν την Τσαμουριά να πηγαίνει από τη Θήβα μέχρι την Πρέβεζα. Ε
Κλείσιμο
ίχαν πει ότι σε τρεις μήνες θα στείλουν τα δείγματα για τις αλλαγές, αλλά δεν το έκαναν. Τώρα που καίγονται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ ζήτησαν να υπογράψω. Εγώ γουρούνι στο σακί δεν αγοράζω. Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι πάντα ο χρήσιμος ηλίθιος» υπογράμμισε, δίνοντας μια εντελώς διαφορετική εκδοχή στην υπόθεση της παραίτησής του.

Και συμπλήρωσε: «
Αν υπέγραφα με αυτόν τον αστερίσκο, θα μπαίνανε τον Ιούλιο στο ΝΑΤΟ και τον Σεπτέμβρη θα άνοιγαν τα σχολεία τους και θα έγραφαν ό,τι ήθελαν. Γι' αυτό παραιτήθηκα τότε. Έγινε σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το δήλωσα εκεί ότι παραιτούμαι. Το ήξερε ο Νίκος Κοτζιάς και με παρακάλεσε να κάνω μια προσπάθεια και να πάω στη συνάντηση».

Αναφερόμενος στα επίμαχα συνθήματα, παραδέχθηκε ότι δικαίως εξοργίστηκαν οι φίλοι του Άρη, τονίζοντας ωστόσο ότι το σκέλος που αφορούσε την ομάδα τους ήταν κατάληξη ενός ανεκδότου που, για τεχνικούς λόγους, δεν ακούστηκε ολόκληρο.

Αντίθετα, εμφανίστηκε αμετανόητος στο σκέλος που αφορά στους φίλους του Ολυμπιακού, σημειώνοντας ότι πρόκειται απλώς για ένα σύνθημα και λέγοντας ότι θα πρέπει να ζητήσουν από εκείνον συγγνώμη -τόσο οι οπαδοί των Πειραιωτών όσο και του Άρη- για τα απειλητικά σχόλια που έχουν γίνει κατά της ζωής του.

«Δεν είχε προσχηματικό χαρακτήρα, αλλά έγινε ευκολότερα» είπε για την παραίτησή του και για τα συνθήματα κατά Ολυμπιακού και Άρη. «Όταν μίλησα με τον Καμμένο μου είπε να βρω λύση και αμέσως του είπα ότι παραιτούμαι. Να σου πω πού έχουν δίκιο οι Αρειανοί -όχι οι άλλοι. Έγινε ένα τεχνικό σφάλμα. Εγώ είπα το πασίγνωστο ανέκδοτο με τους θεούς του Ολύμπου, που κοροϊδεύει εξίσου τη θύρα 4. Είχα βγάλει τα ακουστικά και ακούστηκαν μόνο οι τελευταίες λέξεις. Δικαίως εξεμάνησαν, γιατί νόμιζαν ότι έβριζα τον Άρη. Αν το είχαν ακούσει όλο, θα είχαν καταλάβει ότι είναι ανέκδοτο. Τα ανέκδοτα δεν έχουν προσωπικό χαρακτήρα. Ό,τι είναι γενικό, δεν έχει χαρακτήρα προσωπικό. Έχουν δίκιο οι Αρειανοί έτσι που ακούστηκε».

«Από την άλλη» συνέχισε, «δεν έχουν πολύ δίκιο στο εξής. Αυτό που είπα εγώ μπορούσε να εκληφθεί ως κάτι εξυβριστικό κατά του Άρη, όχι κατά προσώπων, όπως με βρίζουν αυτοί και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης. Οτιδήποτε λέγεται με σκωπτική διάθεση ή σάτιρα για μια ομάδα δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα. Οι Ολυμπιακοί δεν έχουν κανένα δίκιο, είναι ένα σύνθημα. Τα δικά τους, όταν είναι έξυπνα, δεν είναι χειρότερα σε βάρος του ΠΑΟΚ; Για παράδειγμα, το περίφημο σύνθημα "εκεί ψηλά στης Τούμπας το χαρέμι" λέει κάτι να πάρουμε εμείς οι ΠΑΟΚτσήδες από τον Άρη και να βάλουμε και μια φωτογραφία της μαμάς μας. Αυτό -πάλι επειδή δεν θίγει συγκεκριμένο πρόσωπο- είναι μέσα στη σατιρική παράδοση την ελληνική».

Διαβάστε περισσότερα και ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης Ζουράρι στον ΣΠΟΡ FM 94,6 εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης