PROTOTHEMA

Πολιτική

Ομιλία στο Eλληνογαλλικό Eπιμελητήριο

Μητσοτάκης: Έχει ήδη συμφωνηθεί η εποπτεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα

Μητσοτάκης: Έχει ήδη συμφωνηθεί η εποπτεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα

«Την Κυβέρνηση την ενδιαφέρει απλώς να αποφύγει τον τοξικό όρο «Μνημόνιο» - Έχουν συμφωνηθεί μέτρα αξίας 2% του Α.Ε.Π. μετά τη λήξη του προγράμματος και υψηλά πλεονάσματα για 40 χρόνια» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Πρόσκληση στις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα στην χώρα μας απηύθυνε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Eλληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Eπιμελητήριο. 


«Τα όποια εμπόδια υπάρχουν σήμερα στις επενδύσεις, σύντομα θα αρθούν, από μια Κυβέρνηση πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις. Επενδύστε άφοβα και  με εμπιστοσύνη στη χώρα μας. Θα κερδίσουμε όλοι» σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα χρειάζεται ένα συνεκτικό και τολμηρό σχέδιο αλλαγών για μετά την λήξη του προγράμματος. 

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναβρεί η Ελλάδα τη δυναμική της. Για να ξεφύγουμε επιτέλους από την κατάρα του Σίσυφου. Η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να σπρώχνει συνέχεια τον βράχο μόνο για να τον βλέπει να κατρακυλά πάλι πίσω» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε μπορεί να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μία δήθεν καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι αυτό που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνησή τους σε τίποτα δεν μοιάζει με καθαρή έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα προγράμματα προσαρμογής:

Έχουν συμφωνηθεί μέτρα αξίας 2% του Α.Ε.Π. για εφαρμογή μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος.  Έχουν συμφωνηθεί υψηλά πλεονάσματα για 40 χρόνια και εκχώρηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

Και βέβαια έχει συμφωνηθεί εποπτεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα, πολύ βαρύτερη από αυτή άλλων χωρών που εξήλθαν από αντίστοιχα προγράμματα προσαρμογής» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος σημείωσε επίσης ότι την την Κυβέρνηση την ενδιαφέρει απλώς να αποφύγει τον τοξικό όρο «Μνημόνιο» και να επιδοθεί σε νέα επικοινωνιακή καμπάνια περί δήθεν εξόδου από αυτά.

«Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για 4ο Μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση» σημείωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη βούληση του ελληνικού λαού, η χώρα θα οδηγηθεί σε μια ριζική πολιτική αλλαγή» και σημείωσε πως ο ο ίδιος εγγυάται προσωπικά ότι σε ότι αφορά την άσκηση της οικονομικής πολιτικής  δεν θα γυρίσουμε στις παλιές, κακές συνήθειες του παρελθόντος.

«Οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις έχουν κάθε λόγο να ρίχνουν τους τόνους αυτή τη στιγμή διότι, το τελευταίο πράγμα το οποίο θα ήθελαν, όσο εξελίσσεται η μεγάλη συζήτηση για τον μετασχηματισμό του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, θα ήταν μία εστία αναταραχής στην Ελλάδα. Κανείς δεν θέλει καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ξαναπάει στο Κοινοβούλιό του, ζητώντας και πάλι χρήματα για την Ελλάδα. Οι αγορές όμως δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια, όπως πολλοί πολιτικοί κάνουν τώρα» είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ρόλο της Γαλλίας για την οικοδόμηση της νέας Ευρώπης, σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προτάσεις για την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας όπως επίσης και την ανάγκη για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική και κοινή πολιτική ασύλου, με συνευθύνη στη φύλαξη των κοινών μας συνόρων.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Κώστας, Λέστερ17/01/201801:54

Ξέρω ΠΟΛΛΟΥΣ Δεξιούς που θα ψηφίσουν αυτόν που κατήργησε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις απεργίες και επέτρεψε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τους πλειστηριασμούς! Τον Τσίπρα δηλαδή. Δεν ξέρω ούτε έναν συριζαίο που θα ψηφίσει Κούλη... Συμπέρασμα? ΠΑΛΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΟΥΛΗ.-

Απάντηση
Μητσοτάκη17/01/201801:24

Μητσοτάκη είσαι τέλειος αλλά για άλλο κόμμα... αντί να έχεις πάρει 60% με τις εξελίξεις, θα κοντραρεσαι με το ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετά χαμηλά ποσοστά...πως το κατάφερες αυτό...α ναι erga omnes είπες...να είσαι σίγουρος ότι έχεις απογοητεύσει ένα πολυ μεγάλο μέρος της δεξιάς. Οι θέσεις σου για το Ποτάμι θα ήταν τέλειες. Επισης είμαι σίγουρος ότι σε ένα τεράστιο μέρος του κόμματος σου έχεις προκαλεσει αμηχανία, κακό αυτό καμία στιγμή στην πρώτη σου αποτυχία θα φανεί... άρχισες λάθος.

Απάντηση
Ρε Κυριάκο17/01/201801:20

ταρακουνήσου, αυτό είναι το φλέγον θέμα στις μέρες μας? Και μ' αυτό το επιχείρημα θέλεις να πάρεις την πλειοψηφία τού ελληνικού λαού? Δεν έχεις στηθόμετρο να αφουγκραστείς τον Παλμό των συμπατριωτών σου??? Αχ, πατρίδα μου γλυκιά τι προδότες βγάζεις πια... Σκέτη μαυρίλα ολόγυρα για τα πατριωτικά/εθνικά μας ζητήματα, Μας έχουν διαλύσει για τα καλού οι πολιτικάντηδες κι εμείς τούς χειροκροτούμε ακόμα... (Ο.Ε.)

Απάντηση
Άλλαξε κείμενογραφο Κουλη!!!!17/01/201800:14

Γιατί. Αν η εποπτεία είναι συμφωνημένη τότε Αγόρι μου Μου είσαι Άχρηστος!!!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία