Μητσοτάκης: Έχει ήδη συμφωνηθεί η εποπτεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα

Μητσοτάκης: Έχει ήδη συμφωνηθεί η εποπτεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα

«Την Κυβέρνηση την ενδιαφέρει απλώς να αποφύγει τον τοξικό όρο «Μνημόνιο» - Έχουν συμφωνηθεί μέτρα αξίας 2% του Α.Ε.Π. μετά τη λήξη του προγράμματος και υψηλά πλεονάσματα για 40 χρόνια» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Μητσοτάκης: Έχει ήδη συμφωνηθεί η εποπτεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα
Πρόσκληση στις γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα και να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σήμερα στην χώρα μας απηύθυνε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Eλληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Eπιμελητήριο. 

«Τα όποια εμπόδια υπάρχουν σήμερα στις επενδύσεις, σύντομα θα αρθούν, από μια Κυβέρνηση πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις. Επενδύστε άφοβα και  με εμπιστοσύνη στη χώρα μας. Θα κερδίσουμε όλοι» σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ η χώρα χρειάζεται ένα συνεκτικό και τολμηρό σχέδιο αλλαγών για μετά την λήξη του προγράμματος. 

Κλείσιμο
«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναβρεί η Ελλάδα τη δυναμική της. Για να ξεφύγουμε επιτέλους από την κατάρα του Σίσυφου. Η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να σπρώχνει συνέχεια τον βράχο μόνο για να τον βλέπει να κατρακυλά πάλι πίσω» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε μπορεί να εφαρμόσει ένα τέτοιο σχέδιο. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μία δήθεν καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι αυτό που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνησή τους σε τίποτα δεν μοιάζει με καθαρή έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα προγράμματα προσαρμογής:

Έχουν συμφωνηθεί μέτρα αξίας 2% του Α.Ε.Π. για εφαρμογή μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος.  Έχουν συμφωνηθεί υψηλά πλεονάσματα για 40 χρόνια και εκχώρηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

Και βέβαια έχει συμφωνηθεί εποπτεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα, πολύ βαρύτερη από αυτή άλλων χωρών που εξήλθαν από αντίστοιχα προγράμματα προσαρμογής» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος σημείωσε επίσης ότι την την Κυβέρνηση την ενδιαφέρει απλώς να αποφύγει τον τοξικό όρο «Μνημόνιο» και να επιδοθεί σε νέα επικοινωνιακή καμπάνια περί δήθεν εξόδου από αυτά.

«Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για 4ο Μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση» σημείωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με τη βούληση του ελληνικού λαού, η χώρα θα οδηγηθεί σε μια ριζική πολιτική αλλαγή» και σημείωσε πως ο ο ίδιος εγγυάται προσωπικά ότι σε ότι αφορά την άσκηση της οικονομικής πολιτικής  δεν θα γυρίσουμε στις παλιές, κακές συνήθειες του παρελθόντος.

«Οι ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις έχουν κάθε λόγο να ρίχνουν τους τόνους αυτή τη στιγμή διότι, το τελευταίο πράγμα το οποίο θα ήθελαν, όσο εξελίσσεται η μεγάλη συζήτηση για τον μετασχηματισμό του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, θα ήταν μία εστία αναταραχής στην Ελλάδα. Κανείς δεν θέλει καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ξαναπάει στο Κοινοβούλιό του, ζητώντας και πάλι χρήματα για την Ελλάδα. Οι αγορές όμως δεν θα κάνουν τα στραβά μάτια, όπως πολλοί πολιτικοί κάνουν τώρα» είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ρόλο της Γαλλίας για την οικοδόμηση της νέας Ευρώπης, σημείωσε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προτάσεις για την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας όπως επίσης και την ανάγκη για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική και κοινή πολιτική ασύλου, με συνευθύνη στη φύλαξη των κοινών μας συνόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης