Χάρτη των Σκοπίων με όνομα Βαρντάρσκα ανέβασε στο Twitter ο Καμμένος

Χάρτη των Σκοπίων με όνομα Βαρντάρσκα ανέβασε στο Twitter ο Καμμένος

Αναφορά στον όρο έκανε για πρώτη φορά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ την περασμένη εβδομάδα

Χάρτη των Σκοπίων με όνομα Βαρντάρσκα ανέβασε στο Twitter ο Καμμένος
Την προτίμησή του στη λύση «Βαρντάρσκα» για την ονομασία των Σκοπίων
επανέλαβε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Πάνος Καμμένος.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος αναφέρθηκε στον όρο αυτό στην ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του την περασμένη εβδομάδα.

Η φωτογραφία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πάνος Καμμένος έναν «επίσημο χάρτι της Γιουγκοσλαβίας του 1937».






Στην ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε αναφέρει αρχικά ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία"» για να προσθέσει:

«Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε. Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία».

Ο υπουργός Άμυνας την Κυριακή έκανε ένα βήμα παραπάνω για το θέμα ζητώντας δημοψήφισμα για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άρθρο του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Δημοκρατία» με την κυβέρνηση να μην έχει τοποθετηθεί ακόμα για το θέμα αν και έχουν περάσει αρκετά 24ωρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης