Βενιζέλος: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδίδουν τα πάντα στους δανειστές σαν «delivery boys»

Βενιζέλος: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδίδουν τα πάντα στους δανειστές σαν «delivery boys»

«Υπάρχει αγωνία στην κυβέρνηση να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα. Να δείξει ότι είναι οι καλοί διεκπεραιωτές ακόμα και χωρίς σχέδιο», ανέφερε

Βενιζέλος: Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραδίδουν τα πάντα στους δανειστές σαν «delivery boys»
Ως «delivery boys» που παραδίδουν τα πάντα στους δανειστές περιέγραψε τα μέλη της κυβέρνησης ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ εκτίμησε πως «μέσα από νέα γενιά ψευδαισθήσεων η χώρα οδηγείται σε νέο στρατηγικό κενό μετά τον Αύγουστο του 2018».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ανέφερε πως «Υπάρχει αγωνία στην κυβέρνηση να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα. Να δείξει ότι είναι οι καλοί διεκπεραιωτές ακόμα και χωρίς σχέδιο» ενώ επικαλούμενος τις πρόσφατες συνεντεύξεις των Ντάισεμπλουμ – Βίζερ είπε «Ο κ. Ντάισεμπλουμ εξομολογούμενος μας είπε ότι η κυβέρνηση, μετά τον Ιούνιο 2015, δεν ήταν μια κυβέρνηση απλώς πρόθυμη, ότι κάνει ντελίβερι των υποχρεώσεων, αλλά είναι μια κυβέρνηση απολύτως ενδοτική. Που στην πραγματικότητα χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα: ριζοσπαστικότητας στο εσωτερικό αλλά παραδίδοντας τα πάντα στο εξωτερικό.  Ο κ. Βίζερ μας είπε ότι στο μείζον ζήτημα χρέους οι όποιες παραμετρικές αλλαγές θα είναι σταδιακές και θα συνοδευτούν με νέο πρόγραμμα».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πολυνομοσχέδιο υπηρετεί την διπλή γλώσσα του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας: «επιχειρεί να επιτύχει την εξωτερική υποταγή – δυστυχώς αυτό το βλέπουμε και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής – και τον εσωτερικό αντιπερισπασμό με πρώτο στόχο την αποδεκατισμένη μεσαία τάξη».

Κλείσιμο
«Τα διαρθρωτικά μέτρα που χωρίς τύψεις προωθεί η κυβέρνηση υποτίθεται ότι οδηγούν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Αυτό όμως χρειάζεται στρατηγική αντίληψη για το πώς το πετυχαίνεις. Οσες παρεμβάσεις και να κάνεις σε σχέση με καζίνο, φάρμακα, το οικονομικό έγκλημα, κτηματολόγιο κ.α. τίποτα δεν γίνεται αν δεν πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις που είναι η μεσαία τάξη. Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί με το υπάρχον φορολογικό πλαίσιο» είπε ο κ. Βενιζέλος σε άλλο σημείο για να συμπληρώσει «Η κυβέρνηση θέλει ηττημένη την κοινωνία για να προωθεί την πολιτική των επιδομάτων. Η κυβέρνηση όχι λόγω της παρουσίας των ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση συνολικά αποτελεί η ίδια το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα της οικονομίας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης