PROTOTHEMA

Πολιτική

Όπως χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι, τονίζει

Βασίλης Κικίλιας για το Σκοπιανό: Δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από την εθνική γραμμή

Βασίλης Κικίλιας για το Σκοπιανό: Δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από την εθνική γραμμή

«Άλλα διαρρέονται από τον κ. Κοτζιά, άλλα από τον κ. Καμμένο, άλλα δηλώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, άλλα –περίεργα και αντεθνικά - υποστήριζαν παλαιότερα σημερινοί υπουργοί», αναφέρει 

«Oι Έλληνες δεν θέλουμε μια οποιαδήποτε λύση. Θέλουμε και χρειαζόμαστε τη βέλτιστη λύση. Μια λύση ολοκληρωμένη, βιώσιμη, στηριγμένη στο Διεθνές Δίκαιο. Χωρίς όμως να απεμπολείται η εθνική μας συνείδηση, δίχως να θολώνεται η εθνική μας ταυτότητα, χωρίς να παραχαράσσεται η Ιστορία, δίχως να υπονομεύεται το παρόν και το μέλλον του 'Εθνους και της Πατρίδας», δηλώνει ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Φιλελεύθερος" με τίτλο: "Τίποτα λιγότερο από την Εθνική Γραμμή".


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι το ζήτημα της ονομασίας της FYROM είναι εθνικό θέμα στο οποίο «δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από την εθνική γραμμή, που χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή».

Ο κ. Κικίλιας επιτίθεται στην κυβέρνηση για την έλλειψη σαφούς και ενιαίας θέσης. «Άλλα διαρρέονται από τον κ. Κοτζιά, άλλα από τον κ. Καμμένο, άλλα δηλώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, άλλα –περίεργα και αντεθνικά - υποστήριζαν παλαιότερα σημερινοί υπουργοί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει τη στάση της κυβέρνησης, η οποία ελλείψει θέσης επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια εγκαλώντας τη Νέα Δημοκρατία, "πολιτικά επικίνδυνη και εθνικά ανεύθυνη". Και ξεκαθαρίζει ότι «αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκεκριμένη, εθνικά αποδεκτή θέση, τότε δεν μπορεί να χειριστεί το ζήτημα και οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα».

«Το ζήτημα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν είναι μόνο μια ανιστόρητη διεκδίκηση γεγονότων ή συμβόλων. Είναι το υπόβαθρο πάνω στο οποίο καλλιεργείται ο αλυτρωτισμός εις βάρος μας και εις βάρος της σταθερότητας των Βαλκανίων», επισημαίνει ο βουλευτής της Ν.Δ. και συμπληρώνει πως «ο,τιδήποτε συνιστά αλυτρωτισμό και εγείρει αξιώσεις έναντι της Ελλάδας, πρέπει να απαλειφθεί και να αποκηρυχθεί».

Θέτει δε και συγκεκριμένα ερωτήματα ως βάση διαπραγμάτευσης με τη γειτονική χώρα: «Θα αλλάξουν οι γείτονές μας το Σύνταγμά τους, στο οποίο ορίζεται ρητώς ότι η ονομασία του κράτους είναι "Δημοκρατία της Μακεδονίας"; Θα απαλείψουν τις αλυτρωτικές εκφράσεις μέσα σε αυτό; Θα αλλάξουν τα διαβατήριά τους και όλα τα επίσημα κρατικά τους έγγραφα; Θα μετονομάσουν το αεροδρόμιό τους; Θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον ήλιο της Βεργίνας; Θα αφαιρέσουν από τα σχολικά εγχειρίδια τους χάρτες της "Μεγάλης Μακεδονίας";».
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Μακεδόνας 14/01/201815:43

Φααααααππππππππππππ... κόκκινο το σβέρκο του Κούλη στις επόμενες εκλογές!

Απάντηση
Η Μακεδονία δεν χαρίζεται 14/01/201807:53

Όχι στο χάρισμα του ονόματος της Μακεδονίας, το όνομα δεν ανήκει στο Μητσοτακαίικο. Αν ο Κυριάκος εχει δεσμευτεί σε κάποιον ξένο παράγοντα μας ειναι αδιάφορο, δεν θα πάρει δεξιές ψήφους αν χαρίσει το όνομα.

Απάντηση
USA(United Slovaks Association)14/01/201800:05

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τα στοιχεία άλλου κάνει πλαστοπροσωπία. Όταν ένα κράτος χρησιμοποιεί την ιστορία άλλου κράτους τι κάνει;

Απάντηση
Ελένη η Νεονεοϋορκέζα13/01/201822:04

Δηλαδή μου λετε, οτι και εμείς μπορούμε να εγείρουμε αύριο θέμα για τουριστικούς ας πούμε λόγους και να ονομάσουμε το Κιλκίς, "Ανατολική Νέα Υόρκη", και το Καρπενήσι "Νότιο Παρίσι". Αν και εδώ θα υπάρξει κάποιο μικρό πρόβλημα διότι όπως είπε ο Μπουτάρης "οι κάτοικοι της γείτονος θεωρούν τη Θεσσαλονίκη Παρίσι των Βαλκανίων ". Αλλά ίσως να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ τών δύο πόλεων. Εάν κάτι τέτοιο γίνει αποδεκτό, τότε ναί να πάρουν τα Σκόπια όνομα με...Μακεδονικό προσδιορισμό. Να έρθει μετά και η Ουγκάντα και να ονομαστεί Ανατολική Τοσκάνη, και το Μπαγκλαντές Κάτω Προβηγκία. Εσείς τί λέτε, θα δεχθούν να...βρουν συμβιβαστική λύση, ή πρώτα θα μας κοιτάξουν ειρωνικά και μετά ΔΕΝ θα το συζητήσουν καν; Πάντως η χώρα μας, όποια λωλή ιδέα έλθει σε γείτονα χώρα, είναι πάντα πρόθυμη να την συζητήσει και να...συμβιβαστεί κάπου στη μέση. Και να εξηγούμαστε. Αυτά δεν αφορούν τη σημερινή κυβέρνηση αφορούν όοοοολες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τί θέλετε, όνομα; Μάλιστα. Να το συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε. Τί θέλετε; Tη μισή Κύπρο; Μάλιστα. Να το συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε. Τί θέλετε; Αιγαίο και μερικά νησιά επειδή δεν σάς φθάνουν 783.562 τετραγωνικά χιλιόμετρα γής (που δεν έχουν κανένα κοινό μαζί σας εκτός από μερικούς αιώνες σκοταδισμού); Μάλιστα. Να το συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε. Θέλετε και μερικά θαλάσσια οικόπεδα; Φθάνουν τού Ανατολικού Αιγαίου ή να κοιτάξουμε τί έχουμε και σε Λιβυκό Πέλαγος και Επτάνησα; Μάλιστα. Να το συζητήσουμε και να συμβιβαστούμε. Περάστε κόσμε! Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν ! Α ρε και να το ήξεραν πιο νωρίς να μη φάνε τη ζωή τους για να ζήσει και να μεγαλώσει η Ελλάδα, η Μαρούλα τής Λήμνου,ο Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Αθανάσιος Διάκος η Μαντώ Μαυρογένους, ο Παύλος Μελάς και ο Τέλλος Αγρας ! Και θα μας ρίχνουν κάτι φάσκελα από κει που βρίσκονται ! ΥΣ Μήπως να πούμε όλη την Ελλάδα "Νέα Νέα Υόρκη", μιας και η πόλη αυτή είναι ονειρο ζωής για τον περισσότερο κοσμάκη που θέλει να περπατήσει στις μεγάλες λεωφόρους. Και όπως λέει και ο Γιάννης Μπουτάρης, ΑΡΚΕΙ να νομιζεις οτι προσδιορίζεσαι απο κάτι, και παφ-τσακ το διεκδικείς για δικό σου ( Γ. Μπουτάρης πρόσθεσε: Εάν εμείς έχουμε μια φορά πρόβλημα με το όνομα, εκεί έχουν πολύ περισσότερες. Γιατί εκεί, 100 χρόνια μεγαλώσανε με το όνομα Μακεδονία. Μην το ξεχνάμε αυτό, να βλέπουμε και τη δική τους την πλευρά. Πες το έτσι βρε Γιάννη να το καταλάβουμε. 100 χρόνια είναι αυτά. Πού πάμε και εμείς με 3000 χρόνια ιστορίας βρε Καραμήτσοοοο;

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία