Καμμένος για Σκόπια: Ούτε «New» ούτε «Upper» Μακεδονία - Υπάρχει και το «Βαρντάρσκα»

Καμμένος για Σκόπια: Ούτε «New» ούτε «Upper» Μακεδονία - Υπάρχει και το «Βαρντάρσκα»

«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία"» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του

Καμμένος για Σκόπια: Ούτε «New» ούτε «Upper» Μακεδονία - Υπάρχει και το «Βαρντάρσκα»
«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία"» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατά την ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε»

«Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας ότι, αν οι ΑΝΕΛ διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία, θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Επισήμανε, δε, ότι η μόνη ελπίδα για τη γειτονική χώρα είναι η εξεύρεση λύσης, που δεν θα πληγώνει την Ελλάδα.




Η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ

«Το Εθνικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ομόφωνα την πάγια θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το Σκοπιανό ζήτημα, όπως αυτή διατυπώθηκε στο 1ο και 3ο Συνέδριο του Κινήματος, περί μη χρήσης του ονόματος Μακεδονία και των παραγώγων του», αναφέρει απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, το οποίο πραγματοποίησε σήμερα τη 2η Σύνοδο της ΙΙ Περιόδου του με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Στη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ζήτησε από το Εθνικό Συμβούλιο, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου, να εκδώσει την σχετική απόφαση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης