Μητσοτάκης: Πάμε «πόρτα πόρτα» σε όλη την Ελλάδα όταν άλλοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν

Μητσοτάκης: Πάμε «πόρτα πόρτα» σε όλη την Ελλάδα όταν άλλοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν

«Να μας έχετε εμπιστοσύνη, όπως είχατε στον Καραμανλή το 2008 με το Βουκουρέστι», ζήτησε από τους Μακεδόνες για το Σκοπιανό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και συμφώνησαν για τη σημασία του αλυτρωτισμού στην επίλυση του ζητήματος

Μητσοτάκης: Πάμε «πόρτα πόρτα» σε όλη την Ελλάδα όταν άλλοι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν
Την απόφασή του να «οργώσει» από άκρου ως άκρου την Ελλάδα μέχρι να στηθούν οι κάλπες διακήρυξε από την Πιερία ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αντιπαρέβαλε τις δικές του απευθείας επαφές που κάνει με τους πολίτες με την αδυναμία των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν την κοινωνία που εξαπάτησαν. 

Κλείσιμο
«Ξέρουμε να κάνουμε αγώνα, πάμε πόρτα - πόρτα, χωριό - χωριό, πόλη – πόλη
», είπε συνομιλώντας με κατοίκους της Κατερίνης στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Βόρειο Ελλάδα. «
Δεν θα σας διαψεύσω. Η πραγματική ανάκαμψη θα έρθει όταν θα έρθει η πολιτική αλλαγή», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σε όλες του τις επαφές με κατοίκους της Πιερίας έστελνε μηνύματα αισιοδοξίας.

«Αυτό το μήνυμα της αισιοδοξίας θα το μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», ανέφερε κατά την επίσκεψή του στη Βροντού. «Από τώρα μέχρι να γίνουν οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές», συμπλήρωσε. «Εμείς δεν κουραζόμαστε, εμείς έχουμε αντοχές. Άλλοι κουράζονται», πρόσθεσε σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς κυβερνητικών αξιωματούχων που δηλώνουν τελευταία ότι «ο Μητσοτάκης έμεινε από καύσιμα». 

«Άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι σήμερα, εγκλωβισμένοι μέσα στα ψέματά τους και μέσα στο λαϊκισμό τους, δε μπορούν να βγουν και να κυκλοφορήσουν στον κόσμο», είπε. «Άλλοι είναι αυτοί οι οποίοι υποσχέθηκαν ό,τι μπορείτε να φανταστείτε και σήμερα κάνουν τα ακριβώς ανάποδα». 
Και δηκτικά κατέληξε: «Ματώνει η αριστερή τους συνείδηση, αλλά ψηφίζουν τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Όπως κάνουν και τώρα με το πολυνομοσχέδιο το οποίο και αυτό καταργεί επιδόματα και είναι άλλη μια απόδειξη της τραγικής στροφής την οποία έχει κάνει αυτό το κυβερνητικό μόρφωμα το οποίο, δυστυχώς, κυβερνά τη χώρα».



Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε το 2018 να είναι μια χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής. «Διότι μετά από 8 χρόνια κρίσης, όλες και όλοι γνωρίζουμε μια απλή αλήθεια: Ότι αξίζουμε καλύτερα. Αξίζουμε κάτι πολύ καλύτερο από τη σημερινή κυβέρνηση», τόνισε. 






Ανταλλαγή φιλοφρονήσεων με Τζιτζικώστα
Όπως ο ίδιος ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών της ΝΔ στην οποία ήταν παρών και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ανθυποψήφιος του στη διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ πριν από δύο χρόνια, είχε την ευκαιρία να περπατήσει στην Κατερίνη και να επισκεφθεί πολλά χωριά, σφίγγοντας πολλά χέρια.

Με τον κ. Τζιτζικώστα, εξάλλου, αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις καθώς ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συμπλήρωση δύο ετών από την εκλογή του κ. Μητσοτάκη και ο τελευταίος δεν άφησε ασχολίαστες τις επισημάνσεις. «Πράγματι, είχε δίκιο ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για εμένα. Διότι, σαν σήμερα, πριν από δύο χρόνια, οι νεοδημοκράτισσες και οι νεοδημοκράτες με εξέλεξαν πρόεδρο της μεγάλης μας παράταξης», είπε. 

Και αφού ευχαρίστησε τον «φίλο Απόστολο», όπως τον χαρακτήρισε «για τη διαχρονική του στήριξη» του ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις υποστηρίζοντας ότι «κάνει εξαιρετική δουλειά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντάς την σε αναπτυξιακό πρωταθλητή της χώρας». 

Θέλοντας εξάλλου να διαλύσει και τη φημολογία σύμφωνα με την οποία στελέχη της ΝΔ -ανάμεσα στα οποία και ο κ. Τζιτζικώστας- είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις επισημάνσεις που είχε κάνει μια μέρα νωρίτερα στη συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών.




«Φορτισμένες μέρες» για το Μακεδονικό
Αφού ανέφερε ότι δεν επέλεξε τυχαία αυτές τις μέρες να βρεθεί στην Πιερία και στην Πιερία, συμπλήρωσε: «Είναι μέρες φορτισμένες. Είναι μέρες, όπου γνωρίζω πολύ καλά ότι οι Μακεδόνες συμπολίτες μας αισθάνονται μια ανησυχία, αλλά και μια προσμονή ταυτόχρονα για την επίλυση του εθνικού ζητήματος το οποίο μας απασχολεί». «Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Όπως είχατε εμπιστοσύνη και στον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι», πρόσθεσε χειροκροτούμενος θερμά από το γαλάζιο ακροατήριο. Και αφού επανέλαβε ότι «η ίδια εθνική γραμμή ισχύει στο ακέραιο και σήμερα», επανέλαβε τη θέση της ΝΔ, όπως την προσδιόρισε στη συνεδρίαση των τομεαρχών, εξηγώντας ότι δεν αναφέρεται μόνο στο ζήτημα της ονομασίας.

«Αναφέρομαι στο ζήτημα των χρήσεων της ονομασίας, αυτό το οποίο αποκαλούμε erga omnes. Και αναφέρομαι φυσικά και στο ζήτημα το οποίο έθιξε ο Απόστολος (σ.σ.: Τζιτζικώστας), στα ζητήματα του αλυτρωτισμού και των απαράδεκτων διεκδικήσεων των γειτόνων, που προσβάλουν την εθνική υπερηφάνεια, όχι μόνο των Μακεδόνων, αλλά όλων των Ελλήνων. Και αυτά πρέπει να σταματήσουν αν θέλουμε πραγματικά να βρούμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση», είπε. Και κατέληξε: «Να μας έχετε εμπιστοσύνη, λοιπόν, σε αυτό το θέμα, διότι η Νέα Δημοκρατία ήταν η παράταξη που πάντα έβαλε πρώτα το συμφέρον της χώρας. Και αυτό θα κάνουμε και τώρα. Και αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε και στο μέλλον». 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης