Φωτογραφίες: Συνάντηση Τσίπρα - Τζεντιλόνι στη Ρώμη

Φωτογραφίες: Συνάντηση Τσίπρα - Τζεντιλόνι στη Ρώμη

Στο πλαίσιο της τέταρτης Συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου

Φωτογραφίες: Συνάντηση Τσίπρα - Τζεντιλόνι στη Ρώμη
Στη Ρώμη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, για να δώσει το «παρών» στην τέταρτη σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

Η σύνοδος, που διεξάγεται έναν μήνα πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής, με θέμα την «κοινωνική Ευρώπη» και τις αλλαγές σε κατεύθυνση εκδημοκρατισμού της αρχιτεκτονικής της ΕΕ, θα γίνει με τη συμμετοχή των ηγετών επτά χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα).

Κλείσιμο


Στόχος των επτά ηγετών είναι η δημιουργία νέας δυναμικής για την κοινωνική Ευρώπη, καθώς επεξεργάζονται διακήρυξη για πιο κυρίαρχη, πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Στις συνομιλίες αναμένεται να τονιστεί η ανάγκη για αναθεώρηση της ευρωζώνης, με κοινό προϋπολογισμό, με κατεύθυνση πιο φιλική για την ανάπτυξη και δημοκρατική, ενώ παράλληλα θα υποστηριχθούν νέες πρωτοβουλίες για το εργασιακό κεκτημένο και την κοινωνική προστασία σε συνέχεια της συνόδου του Γκέτεμποργκ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει το ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού με μεγαλύτερη αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης γραμμής. Η ελληνική πλευρά αναμένεται επίσης να θέσει τη σημασία του ζητήματος του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο και το ζήτημα της δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

«Στην Ελλάδα πάμε όλο και καλύτερα. Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, στην οικονομία, είναι ιδιαίτερα θετικές» είπε ο πρωθυπουργός στον Ιταλό ομόλογό του.

«Φάνηκε και με τα ομόλογα του Δημοσίου, που βρέθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και στο εξής οι εξελίξεις θα είναι όλο και καλύτερες» προσέθεσε ο πρωθυπουργός, κατά την συνομιλία του με τον Πάολο Τζεντιλόνι.





 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης