Κατρούγκαλος: Η κυρία Μπαζιάνα μίλησε όπως οι κυρίες Κλίντον, Ομπάμα και Μακρόν

Υπερθεμάτισε και αυτός στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά δεν έχει πάρει την εξουσία

Με τις Χίλαρι Κλίντον, Μισέλ Ομπάμα και Μπριζίτ Μακρόν παραλλήλισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος την Μπέτυ Μπαζιάνα, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει στον Σκαϊ τη συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού. 

Λίγες μέρες μετά το «άστην αυτή δεν ξέρει είναι νύφη» που είχε πει ο πρωθυπουργός στους συντοπίτες του που είχαν πάει να του πουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και του μίλησαν για τσίπουρα, ο κ. Κατρούγκαλος έσπευσε να αποκαταστήσει την τάξη και να πει ότι από τσίπουρα μπορεί να μην ξέρει η κυρία Μπαζιάνα αλλά από πολιτική και ξέρει και δικαιούται να εκφέρει άποψη. Συγκεκριμένα δήλωσε πως:  «Δεν είναι ασυνήθιστο στην Ευρώπη και στην Αμερική οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών, που δεν θέλουν να έχουν απλώς έναν διακοσμητικό ρόλο, να κάνουν πολιτικές τοποθετήσεις. Είχαμε δει την κυρία Κλίντον, η οποία είχε τελικά και η ίδια πολιτικές φιλοδοξίες, η Μισέλ Ομπάμα είχε παρόμοιο πολιτικό λόγο, η κυρία Μακρόν έχει παρόμοιο πολιτικό λόγο», σημείωσε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Αυτό γίνεται για τον εξής απλό λόγο: Υπάρχουν δύο αντιλήψεις για τις γυναίκες, είναι διακοσμητικά αντικείμενα ή μπορεί να είναι πραγματικές σύντροφοι;» ήταν το ερώτημα προς κρίση και ανάλυση που άφησε στον αέρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έσπευσε επίσης να εξηγήσει και τη δήλωση της Περιστέρας Μπαζιάνα ότι «ο ΣYΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, αλλά όχι στην εξουσία», λέγοντας ότι ο λαός «έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει το σύστημα εξουσίας της μεταπολίτευσης, άλλα ακόμη δεν το έχει καταφέρει».


Κατά τα λοιπό εξέφρασε την ικανοποίησή του από το ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι πλέον «δίκαιο» μολονότι το ύψος των συντάξεων είναι χαμηλό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από το ύψος των συντάξεων αλλά έχουμε δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ παρουσιάζοντας ως επίτευγμα ότι υπάρχει ένα ενιαίο ταμείο που δίνει σύνταξη με τους ίδιους όρους σε όλους και με την πρόβλεψη για μια εθνική σύνταξη στα όρια της φτώχειας που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε, επίσης, ότι υπάρχει υπερφορολόγηση την οποία απέδωσε στο συνδυασμό τριών παραγόντων: ότι υπάρχει ακόμα φοροδιαφυγή, ότι ένα κομμάτι δεν έχει πλέον φοροδοτική ικανότητα και τα υψηλά πλεονάσματα που ζητούν οι δανειστές. 

«Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε καταφέρει να άρουμε το βάρος φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ αλλά το έχουμε ανακατανείμει. Πιέσαμε το 20% των φορολογουμένων όχι γιατί είναι πλούσιοι αλλά επειδή είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν και έτσι να αντισταθμίσουν τις απώλειες από εκείνους που δεν είχαν να πληρώσουν» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr