Αναστασιάδης: Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για τους Τουρκοκύπριους αλλά για τα δικά της συμφέροντα

Αναστασιάδης: Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για τους Τουρκοκύπριους αλλά για τα δικά της συμφέροντα

Σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, ο κ. Χριστοδουλίδης κάνει λόγο για «προσπάθεια από πλευράς κάποιων για δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων για προεκλογικούς σκοπούς»

Αναστασιάδης: Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για τους Τουρκοκύπριους αλλά για τα δικά της συμφέροντα
Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σε χθεσινές του δηλώσεις επανέλαβε αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι η Τουρκία διαχρονικά επικαλείται δήθεν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, για να δικαιολογήσει τις παράνομες και προκλητικές της ενέργειες έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, δηλώνει ο Κυπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε σημερινή γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Χριστοδουλίδης κάνει λόγο για «προσπάθεια από πλευράς κάποιων για δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων για προεκλογικούς σκοπούς».

Όπως προσθέτει «έτσι και στην περίπτωση των παραβάσεων και παραβιάσεων της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, μοναδικός γνώμονας της Άγκυρας είναι η εξυπηρέτηση των δικών της αποκλειστικά συμφερόντων». Η δήλωση του κ. Χριστοδουλίδη 
συνεχίζει λέγοντας πως «η Κυπριακή Δημοκρατία, όπως εξάλλου αποδεικνύεται και από τα ίδια τα γεγονότα, προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για διασφάλιση του συνόλου των κυριαρχικών της δικαιωμάτων».

Ο κ. Αναστασιάδης με τη χθεσινή του δήλωση έδωσε την εντύπωση πως η Λευκωσία δεν θεωρεί ως απειλητική τη συμπεριφορά της Τουρκίας όταν αυτή αφορά περιοχές που ελέγχει παρανόμως το ψευδοκράτος. Η δήλωση του κ. Αναστασιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης