Σκανδαλίδης: Η κυβέρνηση έχει μπει σε εκλογικό σχεδιασμό

Σκανδαλίδης: Η κυβέρνηση έχει μπει σε εκλογικό σχεδιασμό

«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση και να αναζητήσουμε εθνική συνεννόηση πάνω σε αυτή την πρόταση»

Σκανδαλίδης: Η κυβέρνηση έχει μπει σε εκλογικό σχεδιασμό
«Η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν εκλογικό σχεδιασμό σε μια εποχή που η χώρα θα έπρεπε να έχει περισσότερο στραμμένη την προσοχή της στο πώς θα βγει σοβαρά από την κρίση», δήλωσε ο βουλευτής Α' Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Προφανώς είναι εκλογικός ο προϋπολογισμός του 2018 και οι κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό. Θα έλεγα ότι είναι πολύ καθαρός και ο στόχος της, ότι θα βγούμε να πάρουμε μία απλή συγκεκριμένη διαβεβαίωση για το χρέος, θα βγούμε τυπικά από το μνημόνιο όπως όπως, θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε πλεονάσματα, μήπως μπορέσουμε να δώσουμε σε μερικές κοινωνικές ομάδες [...] Τώρα αν θα γίνουν εκλογές τον Μάιο ή θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2018 είναι μία ιστορία, που έχει σχέση και με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις», εκτίμησε ο βουλευτής.

Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος ο κ. Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη πως «σενάριο καθαρής εξόδου από τα μνημόνια είναι αδύνατο να υπάρχει από τη στιγμή που έχει δεσμευθεί η χώρα για τα πλεονάσματα, για περαιτέρω περικοπή δαπανών και συντάξεων τα επόμενα χρόνια». «Βγαίνω καθαρά από το μνημόνιο σημαίνει ότι καθορίζω απολύτως την πολιτική μου τα επόμενα χρόνια και σε ό,τι αφορά την εισοδηματική πολιτική και σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική και σε ό,τι αφορά την ανάλυση των κονδυλίων του προϋπολογισμού κ.λπ.», εξήγησε, σημειώνοντας πως μια καθαρή έξοδος από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 «είναι σενάριο περισσότερο κομματικής παρά εθνικής σωτηρίας».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για εθνική συνεννόηση ο κ. Σκανδαλίδης διευκρίνισε: «Η άποψή μας είναι σαφής. Το μέγιστο δυνατό εύρος των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε μία πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης, την οποία ο λαός θα επικυρώσει με την ψήφο του στις εκλογές που θα έλθουν». «Την επόμενη κυβέρνηση θα την εκλέξει ο λαός και δεν πρέπει να προκαταλάβουμε τη λαϊκή ετυμηγορία με υποθετικά σενάρια - ποιος θα έλθει πρώτος, ποιος δεύτερος, αν θα μπορεί να κάνει κυβέρνηση κ.λπ.», επισήμανε, εκτιμώντας πως «η λαϊκή ετυμηγορία θα ανατρέψει τους υπάρχοντες πολιτικούς συσχετισμούς και θα ανοίξει ένα πεδίο μεγαλύτερων αλλαγών στη χώρα σε ό,τι αφορά το μοντέλο της διακυβέρνησης».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε τη δική μας πρόταση και να αναζητήσουμε εθνική συνεννόηση πάνω σε αυτή την πρόταση. Δεν μας ενδιαφέρει μία κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, μας ενδιαφέρει να υπάρχει μία επί της ουσίας εθνική συνεννόηση των δυνάμεων που μπορούν να ανεβάσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και τα επόμενα κρίσιμα βήματα να τα καθορίσουμε με αποφασιστικότητα», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης περί ζητήματος δεδηλωμένης σε περίπτωση που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο θέμα επίλυσης της ονομασίας της πΓΔΜ ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Δεν μπορεί μία κυβέρνηση να εμφανίσει διπλή γραμμή στη λύση ενός μεγάλου εθνικού θέματος. Είναι σαφές. Μία απόφαση για μια συμφωνία, που θα υπάρξει, μπορεί να την υπογράψει και μία νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από εκλογές. Δεν μπορεί μονίμως η κυβέρνηση, όταν τίθενται μεγάλα θέματα και εμφανίζει μια αδυναμία -ακριβώς επειδή είναι μία ετερόκλητη συμμαχία, η οποία δεν μπορεί να σταθεί- να σπέρνει τέτοια ζητήματα. Το μεγάλο εθνικό θέμα επιβάλλει στην κυβέρνηση να έχει ενιαία γραμμή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης