Παπαηλιού για πλειστηριασμούς: Δεν ξέρω εάν η τροπολογία θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα

Παπαηλιού για πλειστηριασμούς: Δεν ξέρω εάν η τροπολογία θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα

Αμφιβολίες για το αν η τροπολογία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τα κινήματα διαμαρτυρίας εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα έχει «αναταράξεις» εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Παπαηλιού για πλειστηριασμούς: Δεν ξέρω εάν η τροπολογία θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα
Αμφιβολίες για το αν η τροπολογία που επιχειρεί να περιφρουρήσει την διεξαγωγή των πλειστηριασμών
θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τα κινήματα διαμαρτυρίας εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν θα έχει «αναταράξεις» ενόψει stress test εξέφρασε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής αναφέρθηκε στην επίμαχη ρύθμιση λέγοντας απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή: «Η θέσπιση νομοθετικών ρυθμίσεων παράγει έννομα αποτελέσματα. Το ζήτημα είναι αν οι κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες που θα προκαλέσουν οι ρυθμίσεις είναι αυτές που προβλέπονται στην εισηγητική έκθεση. Για εμένα το ζήτημα αυτό παραμένει ανοικτό».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι στην αιτιολογική έκθεση το υπουργείο επισημαίνει ότι «οι νομοθετικές ρυθμίσεις υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημόσιου συμφέροντος, που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσο ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης