Κόντρα Βούτση-Μιχαλολιάκου στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κόντρα Βούτση-Μιχαλολιάκου στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Για «εκλεκτική συγγένεια» με τη ναζιστική Γερμανία κατηγόρησε τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της Βουλής

Κόντρα Βούτση-Μιχαλολιάκου στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Για εκλεκτική συγγένεια με την ναζιστική Γερμανία κατηγόρησε την Χρυσή Αυγή ο κ. Νίκος Βούτσης
σχολιάζοντας την τοποθέτηση του
Νίκου Μιχαλολιάκου και την επιλογή του να μιλήσει για διεκδίκηση μόνο του κατοχικού δανείου και όχι των υπόλοιπων αποζημιώσεων.

Κλείσιμο
«Αναφερθήκατε μόνο στο κατοχικό δάνειο. Μας επιρρίψατε την ευθύνη ότι δεν πήραμε τις σχετικές αποφάσεις. Όμως γνωρίζετε ότι υπάρχει πόρισμα που δεν έχει έρθει στην Ολομέλεια για τις πολεμικές αποζημιώσεις, στις μαρτυρικές πόλεις, τα θύματα του λιμού, τα αρχαία και στο κατοχικό δάνειό. Όλα αυτά έχουν μαζευτεί με ντοκουμέντα και είναι σημαντικό οπλοστάσιο μεγάλης εθνικής σημασίας προς διεκδίκηση» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής για να προσθέσει «Το λέω ευθέως. Δεν σας διέφυγαν όλα αυτά. Η αναφορά σας και μόνο ότι είναι υπόλογη  η Γερμανία μόνο για τις δόσεις δανείου έχει να κανει ότι έχετε εκλεκτική συγγένεια και χάσατε τότε το πόλεμο. Δεν θα ήθελα να μείνει στον κόσμο που μας ακούει σαν από την πλευρά σας ειλικρινής διεκδίκηση των γερμανών επανορθώσεων. Είναι εντελώς ελλειπτική η αναφορά σας. Μονο αυτό αναγνωρίζετε γιατί τα  άλλα θεωρείτε ότι είναι πολεμικές συγκρούσεις».

Από την πλευρά του ο γγ της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως «ασφαλώς και συμφωνώ μαζί σας ότι πρέπει να διεκδικήσουμε όλες τις αποζημιώσεις. Στάθηκα στο κατοχικό δάνειο γιατί δεν έχει προχωρήσει σε σχέση με τα άλλα» και έσπευσε να προσθέσει: «Άλλο η ιδεολογία της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας ή της φασιστικής Ιταλίας που δεν ταυτιζόμαστε και άλλο ο εθνικισμός. Εμείς ως εθνικιστική δυναμη καταγγέλλουμε και μας ερμηνεύετε λάθος. Δεν αναφέρθηκα επιλεκτικά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης