«Πόλεμος» Τσακαλώτου - Παφίλη στη Βουλή για το... ρόλο της Αριστεράς

«Πόλεμος» Τσακαλώτου - Παφίλη στη Βουλή για το... ρόλο της Αριστεράς

Παφίλης: Που αλλού θα πάτε την επόμενη περίοδο; Στο Λαϊκό Κόμμα;» - Τσακαλώτος: πότε οι εργαζόμενοι της Αριστεράς ήταν πιο ισχυροί; Την δεκαετία του ’70 ή το 2017;»

«Πόλεμος» Τσακαλώτου - Παφίλη στη Βουλή για το... ρόλο της Αριστεράς
Ιδεολογική αντιπαράθεση για τον ρόλο της Αριστεράς και τον τρόπο που μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο κ. Θανάσης Παφίλης.

Ο υπουργός Οικονομικών επέμεινε ότι η μάχη πρέπει να δοθεί εντός των ισχυουσών συσχετισμών, «εκ των έσω» ενώ πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του καπιταλισμού εξελίσσονται και πως με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αντιδράσουν και οι δυνάμεις της Αριστεράς.

«Μαθαίνουμε ότι πήγατε πρόσφατα στην Σοσιαλιστική Διεθνή. Που αλλού θα πάτε την επόμενη περίοδο; Στο Λαϊκό Κόμμα;» σχολίασε αιχμηρά ο κ. Παφίλης.

Κλείσιμο
Ο υπουργός Οικονομικών έφερε ως παράδειγμα την κυβέρνηση της Πορτογαλίας όπου συνεργάζεται το σοσιαλιστικό κόμμα με το κομμουνιστικό.

«Η Πορτογαλία βγήκε από το πρόγραμμα και το πρώτο που έκανε βγαίνοντας από το πρόγραμμα ήταν να αυξήσει τον κατώτατο μισθό» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «Στην Ευρώπη γίνεται μια μεγάλη συζήτηση που έχουμε 2 εστίες δεξιάς: νεοφιλελεύθερη και εθνικιστική. Από την άλλη υπάρχουν κάποιοι που παλεύουν για διαφορετική Ευρώπη με κανόνες».

Ο ίδιος κάλεσε τους βουλευτές του ΚΚΕ να αναρωτηθούν «πότε οι εργαζόμενοι της Αριστεράς ήταν πιο ισχυροί; Την δεκαετία του ’70 ή το 2017».

«Εκπληκτική επιτυχία. Δώσανε 0,88 ευρώ αυξήσεις. Αυτό που λέτε ότι αυξήθηκαν οι μισθοί είναι 0,88ευρώ. Επενδύσεις; Και εδώ θα γίνουν για να πάνε οι θυσίες του λαού σε συγκεκριμένους κεφαλαιοκράτες και θα γίνουν θέσεις εργασίας με σχέσεις γαλέρας. Είμαστε σε διαφορετική κατεύθυνση. Μόνος δρόμος η ανατροπή» απάντησε ο κ. Παφίλης.

Επανερχόμενος ο κ. Τσακαλώτος είπε πως οι μισθοί στην Πορτογαλία πήγαν στα 530 ευρώ από τα 505 ευρώ. Τόνισε δε πως αν το σύστημα του καπιταλισμού έχει φθάσει στο τέλος του – όπως ισχυρίζεται το ΚΚΕ – τότε δεν αναλαμβάνει η Αριστερά αλλά «όπως έχει δείξει η ιστορία εμφανίζονται ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο πόλεμος». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης