«Κόντρα» Σταμάτη - Βούτση στη Βουλή για το ποιος ανέτρεψε την Κυβέρνηση Σαμαρά

«Κόντρα» Σταμάτη - Βούτση στη Βουλή για το ποιος ανέτρεψε την Κυβέρνηση Σαμαρά

Αφορμή για την πολιτική σύγκρουση αποτέλεσε η αναφορά του Προέδρου της Βουλής την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «έπεσε» από τους δανειστές

«Κόντρα» Σταμάτη - Βούτση στη Βουλή για το ποιος ανέτρεψε την Κυβέρνηση Σαμαρά
Αντιπαράθεση για τον ρόλο των δανειστών στην πτώση της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και στην σταθερότητα που εμφανίζει το κυβερνητικό οικοδόμημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είχαν ο κ. Δημήτρης Σταμάτης με τον κ.
Νίκο Βούτση.

Αφορμή για την πολιτική σύγκρουση αποτέλεσε η αναφορά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση Σαμαρά ανατράπηκε από τους δανειστές οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους σήμερα υποστηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.  «Δεν αντιλαμβάνεστε το ιστορικό σας λάθος. Ότι το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς σας θεσμικούς εταίρους. Πιστεύετε ότι η πορεία ανατράπηκε το 2014 από κάποιους που κορόιδεψαν τον λαό» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο: «Οι  Θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην σταθερότητα της χώρας».
Κλείσιμο

Σχολιάζοντας την παραδοχή Βούτση, ο κ. Σταμάτης απάντησε: «κάνετε λάθος. Εσείς μας ρίξατε. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, ο Κουβέλης και η Χρυσή Αυγή δεν ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και εξήγησε «ορισμένοι από τους εταίρους μας τράβηξαν το χαλί. Εσείς όμως μας ρίξατε και σήμερα σας στηρίζουν γιατί τους δίνετε ότι δεν τους δώσαμε εμείς. Το υπερταμείο, την μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά κ.α.».

Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης επιχείρησε να διορθώσει τις αρχικές του δηλώσεις ωστόσο επέμεινε πως σήμερα οι Θεσμοί «αναγκάζονται» να υποστηρίξουν την κυβέρνηση λόγω των επιδόσεών της στην οικονομία.

«Πάμε στο success story, αυτό που εμφανίστηκε ως έξοδος στις αγορές, ότι θα φύγει το ΔΝΤ από το καλοκαίρι του 2014. Όλα αυτά δεν στέκονταν στα πόδια τους. Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αλλά και άλλα περιστατικά που δεν συμβάδιζαν με το συγκεκριμένο στορυ. Αυτό ήταν αντιληπτό και στο εξωτερικό και το γνωρίζαμε και πυροδότησε με την λαϊκή δυσαρέσκεια τις εξελίξεις» είπε ο κ. Βούτσης για να προσθέσει «Η κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε ενάμιση μήνα πριν να λήξει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας να προκαλέσει την ψηφοφορία. Δεν εξάντλησε κανένα περιθώριο ώστε εκείνο το αφήγημα να σταθεί στα πόδια του».

Αναφορικά με την συμπεριφορά των Θεσμών σήμερα είπε «Όταν εγώ είπα ότι σήμερα έχουν τους λόγους τους οι Θεσμοί να ανέχονται, να στηρίζουν την μάχη που δίνει η κυβέρνηση εννοούσα τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις. Έχουν τους δικούς τους λόγους γιατί σήμερα στην Ευρώπη η στρατηγική λιτότητας είναι σε μεγάλο αδιέξοδο».

 

Ανταπαντώντας ο κ. Σταμάτης σημείωσε ότι το Δεκέμβριο του 2014 τόσο η Κομισιόν όσο και το ΔΝΤ επισήμαναν στις εκθέσεις τους την θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά δε με την αναφορά του κ. Βούτση περι επίσπευσης τησ διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επισήμανε «Τι θα κερδίζαμε αν μέναμε 1,5 μηνα παραπάνω; Θα αλλάζατε μυαλά. Θα σταματάγατε τις καταγγελίες περι αργυρώνητων βουλευτών; Ο αρχηγός σας έλεγε ότι με τον Σαμαρά έχει μια συζήτηση να κάνει για το πότε θα φύγει. Ως υπουργός Επικρατείας του είχα πει «γιατί βιάζεσαι. Ας ολοκληρώσουμε την πορεία και Νοέμβριο πάμε σε εκλογές». Γιατί ; για να κλείσει η αξιολόγηση και να πάρουμε την δόση. Είναι βαριά η ευθύνη σας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης