Θεοδωράκης: Η συνεργασία με την ΔΗ.ΣΥ δεν είναι ο εύκολος αλλά ο απαραίτητος δρόμος

Θεοδωράκης: Η συνεργασία με την ΔΗ.ΣΥ δεν είναι ο εύκολος αλλά ο απαραίτητος δρόμος

«Ελπίζω να τα καταφέρουμε» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού σε συνάντηση με στελέχη του κόμματος και πρόσθεσε ότι «τα κόμματα οφείλουν να αλλάξουν και να εκσυγχρονιστούν, γιατί μόνο αν αλλάξει το πολιτικό σύστημα, θα αλλάξει αληθινά και ο τόπος»

Θεοδωράκης: Η συνεργασία με την ΔΗ.ΣΥ δεν είναι ο εύκολος αλλά ο απαραίτητος δρόμος
«Η δική μας προσπάθεια είναι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να συνεργαστούμε αυτή την εποχή με ΔΗ.ΣΥ, σε ένα νέο κίνημα αλλαγής. Ελπίζω να τα καταφέρουμε. Δεν είναι ο πιο εύκολος δρόμος, αλλά είναι ένας απαραίτητος δρόμος, για να δώσουμε λύση στα προβλήματα του τόπου».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε δηλώσεις που έκανε απόψε στην Πάτρα, με αφορμή την συνάντησή του με στελέχη του κόμματος.

Όσον αφορά στην πορεία του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «όλοι θα παραδεχθούν πως το Ποτάμι έχει επηρεάσει και συνεχίζει να επηρεάζει πάρα πολύ την πολιτική σκηνή» προσθέτοντας: «Είναι σημαντικό ότι πράγματα που εμείς κάναμε πριν από τρία χρόνια, τώρα βλέπουμε να τα κάνουν και άλλα κόμματα. Συζητήσεις με φιλοσόφους, συζητήσεις με ανθρώπους που δεν εντάσσονται στο κομματικό μηχανισμό, αλλά έχουν ενδιαφέρουσες απόψεις. Το Ποτάμι λοιπόν ανοίγει δρόμους και είμαστε πολύ ευτυχείς, που τα άλλα κόμματα ακολουθούν αυτούς τους δρόμους.»

Κλείσιμο
Σχετικά με την σημερινή ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «δεν νομίζω πως υπήρξε κάτι διαφορετικό από αυτό που μονίμως λέει ο αρχηγός Νέας Δημοκρατίας, ότι δηλαδή υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας».

«Η δική μου απάντηση», συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «είναι ότι "ναι", υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας, υπάρχουν όμως και πολλές διαφορές.» «Θα πρέπει», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «τα κόμματα να αλλάξουν και να εκσυγχρονιστούν, γιατί μόνο αν αλλάξει το πολιτικό σύστημα, θα αλλάξει αληθινά και ο τόπος».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι «στην βιασύνη της η κυβέρνηση να κλείσει τις εκκρεμότητες του 2017, είχε ξεχάσει τους νέους και τους πρόσθεσε την τελευταία στιγμή».

Όμως, όπως επεσήμανε, «ο κόσμος δεν θέλει φιλοδωρήματα, δεν θέλει ξαφνικά ο ηγέτης να θυμάται ότι κάτι έχει ξεχάσει» και συμπλήρωσε: «Ο κόσμος θέλει δουλειές και ειδικά ο νέος θέλει να απομακρυνθεί από την μαύρη εργασία από την εργασία των 200 και των 300 ευρώ. Γιατί αυτή τη στιγμή οι νέοι μας υποαπασχολούνται και πληρώνονται ελάχιστα για αυτό που κάνουν».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση θέλει να κάνει εκλογές το 2018. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν την τετραετία. Είναι πολύ ευτυχισμένοι με αυτό που ζουν. Είδαμε πόση χαρά είχε το πρόσωπο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όταν χτυπούσε τους σφυράκι στη Wall Street.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης