PROTOTHEMA

Πολιτική

Ερώτηση σε Ξανθό

Φίλης και άλλοι 12 του ΣΥΡΙΖΑ κατά «Ευαγγελισμού»: Στοχοποιείτε τους διεμφυλικούς ως ψυχικά ασθενείς!

Φίλης και άλλοι 12 του ΣΥΡΙΖΑ κατά «Ευαγγελισμού»: Στοχοποιείτε τους διεμφυλικούς ως ψυχικά ασθενείς!

Αφορμή, ένα επιμορφωτικό σεμινάριο του προσωπικού, με θέμα: «Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου: Νεότερα δεδομένα ως προς τη διάγνωση και την αντιμετώπιση»

Επίθεση στην Ένωση του Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» εξαπολύουν, με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


Αφορμή, το γεγονός ότι την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο του προσωπικού, με θέμα: «Διαταραχές Ταυτότητας Φύλου: Νεότερα δεδομένα ως προς τη διάγνωση και την αντιμετώπιση».

Οι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φίλης, ο Κωνσταντίνος Δουζίνας, η Αννέτα Καββαδία κ.ά.- στην ερώτηση τους τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο να παρέχει ο «Ευαγγελισμός» επιστημονική κάλυψη για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, που στοχοποιεί και στιγματίζει τους διεμφυλικούς ανθρώπους ως ψυχικά ασθενείς.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι κυβερνητικοί βουλευτές: «Αυτές οι θέσεις δεν μπορούν να εκφράζονται σε ημερίδα ενός δημόσιου νοσοκομείου που ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας -πόσο μάλλον και σε χώρους του νοσοκομείου- ενώ είναι και επικίνδυνες καθώς, υπό το βάρος του στιγματισμού των ταυτοτήτων τους και των διακρίσεων, η πληθυσμιακή ομάδα των τρανς ανθρώπων και ιδιαίτερα των τρανς εφήβων έχει τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών από κάθε άλλη πληθυσμιακή ομάδα».

Οι 13 βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Υγείας να τους απαντήσει τι ενέργειες θα κάνει, ώστε τέτοιες αντιεπιστημονικές απόψεις να μην νομιμοποιούνται και να μην πιστοποιούνται μέσω σεμιναρίων επιστημονικών ενώσεων σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

μπράβο στον Ευαγγελισμό17/12/201719:40

Είναι απορίας άξιο πως έχουν άποψη για το θέμα άτομα που δεν έχουν καμιά απολύτως επιστημονική κατάρτιση κ ούτε παρακολούθησαν την ημερίδα η οποία σε γενικές γραμμές ήταν τεκμηριωμένη, κατατοπιστική και προσέγγισε το θέμα από την σκοπιά του παιδιού, του εφήβου και της οικογένειας του. Ανησυχούν περισσότερο ο Φίλης και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα άτομα με δυσφορία φύλου από τους παιδοψυχίατρους, τους ψυχολόγους και όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που καθημερινά στέκονται δίπλα σε παιδιά και οικογένειες ? Είναι επικίνδυνος ο λαϊκισμός τους. Αν ήταν ειλικρινές το ενδιαφέρον τους θα ασχολούνταν και με την υποστελέχωση όλων των παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών, την παντελή έλλειψη κλινών για παιδιά και εφήβους, με τις λίστες των ΚΕΔΔΥ, την ανυπαρξία δομών για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.. είναι ατέλειωτος ο κατάλογος. Μακάρι τα δημόσια Νοσοκομεία να είναι ανοιχτά σε σύγχρονα θέματα, σε συζητήσεις και προβληματισμούς. Πολλά μπράβο στον Ευαγγελισμό και την Ένωση επιστημονικού προσωπικού που αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια δύσκολα θέματα και δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους .

Απάντηση
;;;;;;;;;;;17/12/201717:58

Αν δεν κάνω λάθος ο κ. Φίλης είναι λίγο υπέρβαρος. Αν ένα νοσοκομείο κάνει μάθημα για το μεταβολικό σύνδρομο ή τη νοσογόνο παχυσαρκία, στοχοποιεί τους υπέρβαρους; Αν κάνει σεμινάρια για τον αλκοολισμό, στοχοποιεί τους αλκοολικούς; Για την διαταραχή σκέψης δυστυχώς δεν υπάρχει μάθημα.

Απάντηση
AΠΟΡΊΑ16/12/201710:42

Οι Φίληδες και λοιποί ως τί παρεμβαίνου και εξαπολύουν κατηγορίες; Είναι κανείς απ'αυτούς γιατρός ή ψυχολόγος; Έχει ασχοληθεί κανείς τους και με με ποιά ιδιότητα με διεμφυλικά άτομα; Ο λαϊκισμός τους δεν έχει όρια.

Απάντηση
Έξω κοπρίτες, στους ομοίους σας αυτά 16/12/201709:31

Βρε άεργε ..., όταν φιλιούνται δυο άνδρες στο θεωρείο της Βουλής τι ειναι ? ομαλοί μήπως ? Εδώ δεν έχω δει ζευγάρι νεαρών να φιλιούνται δημόσια στα θεωρεία, άρα φυσικό ειναι να θεωρώ ανώμαλους τους δυο γέρους άνδρες που είδα εκεί να φιλιούνται. Εσείς βέβαια, είστε ήτε ανώμαλοι ή απλώς ανόητοι, υποστηρίζετε Κουφοντίνα, Ρουβίκωνα, Μπαχαλάκηδες, Λαθρέμπορους, Ναρκοέμπορους, Φοροφυγάδες, τα βιάζεται με την αριστεία, αλλά και τον απλό έλληνα που μοχθεί. Χαρίζεται τμήματα της Ελλαδος σε βουλιμικούς γείτονες, σπαταλάτε δηλαδή το αίμα των προγόνων μας που έχυσαν για να τα αποκτήσουμε, όπως σπαταλάτε των ιδρώτα μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτή ειναι η αριστερά ρε ... ? Μας είχες πήξει στο φούμαρο εσύ και οι άλλοι αριστεροί της τεμπελιάς και του φασισμού, τώρα όμως σας μάθαμε πληρώνοντας.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία