Μητσοτάκης για Συνέδριο ΝΔ: Έχουμε έτοιμο και θα παρουσιάσουμε το σχέδιο της επόμενης μέρας

Μητσοτάκης για Συνέδριο ΝΔ: Έχουμε έτοιμο και θα παρουσιάσουμε το σχέδιο της επόμενης μέρας

Δείτε το πρόγραμμα των συνεδριακών εργασιών που ξεκινούν το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώνονται το μεσημέρι της Κυριακής - Ποιοι είναι οι φιλοξενούμενοι ομιλητές που θα πάρουν τον λόγο

Μητσοτάκης για Συνέδριο ΝΔ: Έχουμε έτοιμο και θα παρουσιάσουμε το σχέδιο της επόμενης μέρας
Αφετηρία, αφενός, «για να καταδειχθεί η προγραμματική υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και, αφετέρου, για να γίνουν «νέα ανοίγματα προς τον χώρο του Κέντρου και σε δυνάμεις της κοινωνίας που είναι ακόμη διστακτικές με τη Νέα Δημοκρατία», ευελπιστούν στα υψηλά κλιμάκια της οδού Πειραιώς να αποτελέσει το 11ο Συνέδριο του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου το «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα», στα ηγετικά κλιμάκια της
Νέας Δημοκρατίας  θέλουν να καταδειχθεί η προγραμματική ετοιμότητα για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. «Στο Συνέδριό μας θα παρουσιάσουμε το σχέδιο μας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας», είναι ο στόχος που θέτει ο αρχηγός του κόμματος
Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κλείσιμο

«Έχουμε δουλέψει πολύ καιρό και πολύ μεθοδικά. Κάναμε 7 θεματικά προσυνέδρια και 2 θεματικές ημερίδες, μιλήσαμε με ειδικούς επιστήμονες, επαγγελματίες και ανθρώπους της αγοράς. Συζητήσαμε με πολίτες που βρίσκονται εκτός των στενών κομματικών τειχών. Και διαβουλευτήκαμε ανοιχτά με την κοινωνία μέσα από ερωτηματολόγια τα οποία συμπλήρωσαν δεκάδες χιλιάδες πολιτών», δήλωσε
σε πρόσφατη συνέντευξή του (στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»).

«Το σχέδιό μας έχει στο επίκεντρό του τον πολίτη και ειδικά τους πιο αδύναμους  Έλληνες αλλά και τη μεσαία τάξη. Τη δική τους ζωή θέλουμε να κάνουμε καλύτερη. Και έχουμε και το σχέδιο και τους ανθρώπους και την αποφασιστικότητα για να το πετύχουμε», υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με σύντομο χαιρετισμό που θα απευθύνει το πρωί του Σαββάτου θα ανοίξει τις εργασίες του Συνεδρίου. 

Οι ομιλητές

Τον λόγο εν συνεχεία θα λάβει για να εκφωνήσει ομιλία ο αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης που είναι και πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής. Θα ακολουθήσουν ομιλία του γενικού γραμματέα του ΕΛΚ, ευρωβουλευτή Antonio López-Istúriz White, Ευρωβουλευτή, Γενικού Γραμματέα ΕΛΚ, καθώς και χαιρετισμοί από εκπροσώπους των ελληνικών κομμάτων που κλήθηκαν στο Συνέδριο (ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων).

Στο βήμα θα ανέβουν αμέσως μετά ο έτερος αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας ρης  Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας, καθώς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος.

Τη σκυτάλη θα πάρει αμέσως μετά ο γραμματέας Προγράμματος Γιώργος Στεργίου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων  του ερωτηματολογίου που κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες όλο το προηγούμενο διάστημα και όπως λένε από την Πειραιώς υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση.

Το πρόγραμμα

Στο βασικό μενού του Συνεδρίου που θα ξεκινήσει αμέσως μετά θα οργανωθούν συζητήσεις σε τρεις θεματικές ενότητες στις οποίες εισηγητές θα είναι ένα στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και δύο προσωπικότητες από τους εκτός των κομματιών τειχών. 

*Στην πρώτη ενότητα με θέμα «Υπηρεσίες για τον Πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα», εισηγητής θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας και προσκεκλημένοι ομιλητές ο συγγραφέας και φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος και ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής Ιατρικής, διευθυντής του Κέντρου Γονιδιωματικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

*Στη δεύτερη ενότητα που θα κλείσει την πρώτη ημέρα των εργασιών και θα έχει θέμα «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές», εισηγητής θα είναι ο τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και προσκεκλημένοι ομιλητές ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Χάρης Γεωργιάδης και ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

* Στην τρίτη ενότητα με θέμα «Νέα Γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών» που θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής, εισηγήτρια θα είναι η Αθηνά Ντόβα, δικηγόρος, Ιδρυτής νεανικής καινοτόμου επιχείρησης και μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ, ενώ προσκεκλημένοι ομιλητές ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και η νέα αρχιτέκτονας Κατερίνα Κούρκουλα.

Μετά τις εισηγήσεις, ο λόγος θα δίνεται στους συνέδρους που θα μπορούν να μετάσχουν στον διάλογο που θα ακολουθεί σε κάθε ενότητα, όπως στις παράλληλες εργασίες του Κοινωνικού Συνεδρίου που θα γίνονται σε διπλανές αίθουσες του εκθεσιακού χώρου.

Την Κυριακή εξάλλου θα εκφωνήσουν ομιλίες ο Επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλο και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης