Όταν ο Τσίπρας αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Σταυρούπολης: Να ενώσουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε το δίκιο

Όταν ο Τσίπρας αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Σταυρούπολης: Να ενώσουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε το δίκιο

«Ακούει κανείς τον Σεβασμιώτατο να μιλά περί ταξικότητας και πριν λίγες μέρες, εμένα να μιλώ για την Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και την Αγιά Σοφιά.  Όχι δεν μπερδέψαμε τους ρόλους μας, απλά ενώνουμε τις δυνάμεις μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός 

Όταν ο Τσίπρας αναφέρθηκε στον Μητροπολίτη Σταυρούπολης: Να ενώσουμε δυνάμεις για να υπερασπιστούμε το δίκιο
Τη λειτουργία της πρώτης, πανελλαδικά, Τοπικής Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και να ευχαριστήσω και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταυρουπόλεως - Νεάπολης και Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ .Βαρνάβα. Όλα όσα είπε χαρακτηρίζουν την πραγματικότητα σε αυτή την πόλη. Πρέπει να πάψουν να θεωρούνται δεύτερης κατηγορίας οι πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης. Πρέπει σήμερα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να εξαλειφθούν οι ανισότητες ανάμεσα στους πολίτες. Ακούει κανείς τον Σεβασμιώτατο να μιλά περί ταξικότητας και πριν λίγες μέρες εμένα να μιλώ για την Οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας και την Αγιά Σοφιά.  Όχι δεν μπερδέψαμε τους ρόλους μας, απλά ενώνουμε τις δυνάμεις μας», είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας. 

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε: «Εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν εμείς πετυχαίνουμε. Ξεκινάμε ένα μεγαλόπνοο έργο. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε 239 Τοπικές Ομάδες Υγείας», είπε και πρόσθεσε: «Οι ΤΟΜΥ δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της Α' βαθμιας φροντιδας υγείας, αλλάζουν τη φιλοσοφία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, τηρουμένων των αναλογιών, έχουν σημασία ανάλογη με την ίδρυση του ΕΣΥ».

Κλείσιμο
Τέλος τόνισε πως οι ΤΟΜΥ προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας ιδιαίτερα στη δυτική Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζουν διακρίσεις και αδικίες δεκαετιών πριν ακόμη εκδηλωθεί η κρίση».



Εν τω μεταξύ, μικροένταση επικράτησε πριν από λίγο μεταξύ συμβασιούχων στους ΟΤΑ και δυνάμεων της Αστυνομίας, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Οι διαδηλωτές θέλησαν να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν.

Τα πνεύματα αυτή την ώρα έχουν ηρεμήσει με τους συμβασιούχους να παραμένουν έξω από το ΥΜΑΘ φωνάζοντας συνθήματα. Μάλιστα ζητού να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλιώς δεν θα αποχωρήσουν από το σημείο.

Ο πρωθυπουργός, μόλις έφθασε, χαιρέτισε ασθενείς και προσωπικό, ενώ εν συνεχεία ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μ. Κόλλια -Τσαρουχά.


«Ξεκινάμε τις πρώτες ΤΟΜΥ από περιοχές όπου οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι μεγαλύτερες και ο ρόλος μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής δημόσιας περίθαλψης ιδιαιτέρα σημαντικός. Εγκαίνια της Τοπικής Μονάδας Υγείας στο Δήμο Ευόσμου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρωθυπουργός, ανεβάζοντας δύο φωτογραφίες. 







Πηγή: Thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης