Επίσκεψη Ερντογάν: Το ΥΠΕΞ απαντά στην κριτική με επιχειρήματα από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα

Επίσκεψη Ερντογάν: Το ΥΠΕΞ απαντά στην κριτική με επιχειρήματα από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα

Το ΥΠΕΞ επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σημασία των τουρκικών προκλήσεων και μιλά για προκατασκευασμένη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Επίσκεψη Ερντογάν: Το ΥΠΕΞ απαντά στην κριτική με επιχειρήματα από τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα
Με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας να δημιουργηθεί ένα έλλειμμα επικοινωνίας ανάλογο με αυτό που έχει η Νότια με τη Βόρεια Κορέα (!) απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στα ομαδικά πυρά που δέχθηκε για την κακή προετοιμασία της επίσκεψης, την αποτυχία της  και την... αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων και αξιώσεων.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ μιλά μάλιστα για προκατασκευασμένη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και για επιπόλαια κριτική από οπαδούς ενός ιδιόμορφου νέο-απομονωτισμού. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

Κλείσιμο
Ένα κορυφαίο γεγονός για την εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Τ. Ερντογάν στην Αθήνα, δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής.

Προτού καν πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις μεταξύ του κ. Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου καθώς και μεταξύ των Υπουργών, στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και μέσα του αντιπολιτευόμενου Τύπου εμφανίστηκαν να διαπιστώνουν την δήθεν αποτυχία της ιστορικής σημερινής επίσκεψης.

Η επιπόλαια αυτή κριτική σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής υποστηρίζει έναν ιδιόμορφο νέο-απομονωτισμό και ανάγει την αδράνεια και την ακινησία σε ύψιστη αρχή. Μάλιστα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην Ν. Κορέα, οι εκεί συνομιλητές του τόνισαν εμφατικά ότι το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τους βορείους γείτονές τους είναι η έλλειψη καναλιών επικοινωνίας.

Αυτοί οι παράγοντες δεν θέλουν να δουν το εποικοδομητικό κλίμα που κυριάρχησε κατά τις διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα διότι δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι υπήρξε καλή και λεπτομερής προετοιμασία τους. Αγνοούν δε επιδεικτικά το γεγονός ότι υπήρξαν εκατέρωθεν προπαρασκευαστικές επισκέψεις και συνεννοήσεις.

Αυτή η προκατασκευασμένη κριτική βάλλει ευθέως όχι μόνο εναντίον της χώρας και του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά προσβάλλει και τους διπλωμάτες και άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου που κατέβαλαν εργώδεις προσπάθειες για την επιτυχία της σημερινής επίσκεψης.

Αιδώς Αργείοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης