Θέμα σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ η συνέντευξη Ερντογάν στην ελληνική τηλεόραση

Θέμα σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ η συνέντευξη Ερντογάν στην ελληνική τηλεόραση

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι επικεντρώνονται στις δηλώσεις  Ερντογάν για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς 


Θέμα σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ η συνέντευξη Ερντογάν στην ελληνική τηλεόραση
Στις πρώτες ειδήσεις σχεδόν σε όλα τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης βρέθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα.

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι εστιάζουν στις δηλώσεις  Ερντογάν για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και στις αναφορές για την συνθήκη της Λωζάνης.

Στο
«Sputnik»
Κλείσιμο
Τουρκίας το σχετικό θέμα έχει τίτλο: «Ερντογάν στην ελληνική τηλεόραση - Οι κακές σχέσεις ανήκουν στο παρελθόν».



H εφημερίδα «Hurriyet» στην αγγλόφωνη έκδοσή αναφέρει την δήλωση Ερντογάν ότι «Το αρνητικό παρελθόν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχει περάσει πλέον στην ιστορία». Επισημαίνει τα όσα υποστήριξε ο Ερντογάν περί ανάγκης αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης «προς όφελος όχι μόνον την Τουρκίας αλλά και της Ελλάδας» και ότι «όλες οι συμφωνίες που γίνονται ανά την υφήλιο πρέπει να αναθεωρούνται με την πάροδο του χρόνου», αλλά και ότι υπογράμμισε την ανάγκη για «παραχωρήσεις και από τις δύο πλευρές».



Στο «KanalB» ο τίτλος είναι «Ερντογάν: Ο Τσίπρας μου υποσχέθηκε, αλλά οι πραξικοπηματίες είναι ακόμα στην Ελλάδα».



Η «Sabah» στέκεται στην τόνωση των διμερών οικονομικών σχέσεων που θα επιφέρει, όπως προβλέπει, η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα επισημαίνοντας: «Οι εμπορικές σχέσεις και οι επενδύσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αναμένεται να αναπτυχθούν ταχύτερα με την επίσκεψη του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα στις Δεκ. 7-8, την πρώτη Τούρκου προέδρου εδώ και 65 χρόνια... Η επίσκεψη σχεδιάζεται για την αντιμετώπιση διμερών σχέσεων και περιφερειακών ζητημάτων και αναμένεται να ενισχύσει τις πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Η «Milliyet» έχει τίτλο: «Ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε στον ελληνικό Τύπο».



 Η εφημερίδα «Sözcü» γράφει: «Ο Ερντογάν μίλησε στην Ελλάδα: ο Τσίπρας μου έδωσε την υπόσχεσή του». Και προτάσσει στο ρεπορτάζ της την ενόχληση του Τούρκου προέδρου που βρίσκονται ακόμη στη χώρα μας οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, μολονότι ο Έλληνας πρωθυπουργός του είχε υποσχεθεί, όπως είπε, ότι θα διευθετηθεί το θέμα της έκδοσής τους στην Τουρκία μέσα σε 15-20 ημέρες».



Η ιστοσελίδα του δικτύου «Haber Turk»  αναφέρεται στην συνέντευξη με τον τίτλο: «Σημαντικές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν!». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης