Τσίπρας: Όσο καλύτερα πηγαίνουμε, τόσο χειρότερα τα παρουσιάζει η εγχώρια προπαγάνδα

Τσίπρας: Όσο καλύτερα πηγαίνουμε, τόσο χειρότερα τα παρουσιάζει η εγχώρια προπαγάνδα

Σφοδρή επίθεση του πρωθυπουργού σε εκδοτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους - «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται για οφειλές έως 200.000 ευρώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός

Τσίπρας: Όσο καλύτερα πηγαίνουμε, τόσο χειρότερα τα παρουσιάζει η εγχώρια προπαγάνδα
«Η πατρίδα μας, μετά από εφτά χρόνια δύσκολα, γκρίζα, επώδυνα, μπήκε επιτέλους στην τελική ευθεία προς την απελευθέρωσή της από το ζυγό ασφυξίας και επιτροπείας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα. «Μπορούμε σήμερα να μιλάμε ότι είναι ανοιχτός ο ορίζοντας μιας άλλης εποχής», είπε ο πρωθυπουργός.

«Οσο καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα για τη χώρα, και την οικονομία, τόσο χειρότερα παρουσιάζονται από μια ασύδοτη, ασύστολη, και κατά τη γνώμη μου ανιστόρητη και ασυγχώρητη εγχώρια προπαγάνδα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο Ιονίων Νήσων. 

Συγκεκριμένοι εκδοτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι, με συγκεκριμένα συμφέροντα, και με συγκεκριμένα ποινικά βάρη ορισμένοι από αυτούς, δίνουν τον τόνο σε μια ξέφρενη προσπάθεια κατεδάφισης,επισήμανε.
Κλείσιμο

Η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως για οφειλές έως 200.000 ευρώ


Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, δήλωσε πώς «με βάση το νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η α' κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ & για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000. Καλύπτεται παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων ενώ δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών».

Διασφαλίστηκαν οι συντάξεις χηρείας, αυξάνονται τα επιδόματα

Όσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς, είπε: «Για την αποκατάσταση της αλήθειας σε ότι αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς: Διασφαλίστηκαν οι συντάξεις χηρείας, Θεσμοθετείται προνόμιο υπέρ των εργατικών απαιτήσεων, οι οποίες θα ικανοποιούνται πριν από τις απαιτήσεις οποιουδήποτε άλλου πιστωτή και αυξάνονται τα οικογενειακά επιδόματα. Διευρύνονται οι εισοδηματικές κλίμακες για τα πλέον αδύναμα στρώματα, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικογένειες με 1 και 2 παιδιά, δηλαδή 682.000 οικογένειες σε σύνολο περίπου 804.000, θα λάβουν οικογενειακά επιδόματα αυξημένα από 57% έως και 110%».

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ είπε: Σε αντίθεση με τους σχεδιασμούς της προηγούμενης κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ», η παραγωγική βάση της, μένει ανέπαφη, με μοναδική εξαίρεση ένα τμήμα των λιγνιτικών μονάδων, στο οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει σταδιακά να υπάρξει αποεπένδυση».

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με την Κρήτη μοιράζονται την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις ανά επισκέπτη και τις εισπράξεις ανά διανυκτέρευση. Εξαιτίας της αυξανόμενης κίνησης πραγματοποιούνται επενδύσεις σε ξενοδοχεία όλων των περιφερειακών ενοτήτων.

Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία των υποδομών. Θέτουμε σαν στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του επιβατικού-τουριστικού τομέα. Επιλέγεται η Κέρκυρα ως λιμάνι έναρξης και λήξης για τις κρουαζιέρες. Αντίστοιχα επικαιροποιούνται τα σχέδια για τα λιμάνια στο Αργοστόλι, το Ληξούρι και τη Ζάκυνθο.

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα, την Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία, έχουν κατατεθεί περισσότερες από 300 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 37 εκ. Το 2017 εγκρίθηκαν 17 έργα από εθνικούς πόρους για το οδικό δίκτυο, το περιβάλλον, την επισκευή κτιρίων.

Το λεπτό ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων έχει φτάσει σε αδιέξοδο λόγω των χειρισμών της προηγούμενης περιόδου. Είναι γεγονός ότι η χώρα συνολικά πρέπει να μεταβεί σε μια νέα κατάσταση, αλλά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αυτή η μετάβαση πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα.

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθούν τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας στην Περιφέρεια, σύμφωνα με την σχετική ευρωπαϊκή Οδηγία.

Μέσω ειδικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, τα αγροτικά προϊόντα των Ιονίων Νήσων, που δημιουργούν την ιδιαιτερότητα της παραδοσιακής αγροτικής παράγωγης, αντιμετωπίζονται ως προϊόντα έξυπνης εξειδίκευσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης