Πρεμιέρα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στη Βουλή

Πρεμιέρα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στη Βουλή

Πρώτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, σήμερα στις 13:30, με το βλέμμα στο Συνέδριο για το «Κίνημα Αλλαγής»  



Πρεμιέρα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στη Βουλή
Σε πορεία διαμόρφωσης στρατηγικής βρίσκεται το «Κίνημα Αλλαγής»
και τα θεμέλια της «πολυώροφης πολυκατοικίας» μπαίνουν με τη σημερινή πρώτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του
Ποταμιού
Κλείσιμο
. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρεμιέρα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και όπως, συνήθως, συμβαίνει σε κάθε πρεμιέρα το κλίμα αναμένεται εορταστικό έως και πανηγυρικό, εξ ου και η συμμετοχή στελεχών και προσωπικοτήτων από το χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας- για τις εκλογές στην
Κεντροαριστερά- καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος θα ανοίξει με την ομιλία του τη διαδικασία, κατά την οποία θα κάνει έναν απολογισμό των τελευταίων μηνών. Προσκλητήριο έχουν λάβει και όλοι υποψήφιοι πρόεδροι στις εσωκομματικές διαδικασίες. Απών θα είναι ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου, καθότι λείπει στο εξωτερικό, όπως και ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις τόσο της επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφης Γεννηματά, όσο και του προέδρου του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, που θα δώσουν το πρώτο στίγμα για τα μελλοντικά κοινά τους σχέδια και θα αναφέρουν πού κινείται ο νέος φορέας σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο. Το κέντρο βάρους, κάτι που αναμένεται να φανεί και στην τοποθέτηση της κυρίας Γεννηματά, θα μεταφερθεί στον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων, κυρίως, που έφυγαν μαζικά από το ΠΑΣΟΚ κατευθυνόμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημάδι της κοινής πορείας του Ποταμιού και της ΔΗΣΥ είναι η ανάρτηση της Λίνας Παπαδάκη στα social media, στενή συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία εγκαινίασε το #kinima_allagis και έγραψε «ξεκινάμε!».



Στη σημερινή συνεδρίαση δεν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για πρακτικά ζητήματα, καθότι τα διαδικαστικά θα συζητηθούν στην πρώτη συνεδρίαση του εξαμελούς πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής  (Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Παπανδρέου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιώργος Καμίνης και Νίκος Ανδρουλάκης) την επόμενη εβδομάδα, καθώς το εν λόγω κομματικό όργανο έχει αναλάβει την καθοδήγηση της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει συγκροτηθεί η οργανωτική επιτροπή συνεδρίου που θα απαρτίζεται από περίπου 150 άτομα. Βασική αποστολή η δημιουργία ομάδων εργασίας που θα καταθέσουν προτάσεις σε θέματα, όπως το καταστατικό, ο ιδεολογικός χαρακτήρας, τα σύμβολα. 

Πηγές τόσο από τη ΔΗΣΥ, όσο και από το Ποτάμι, αναφέρουν ότι έχουν προηγηθεί ζυμώσεις, που θα συνεχιστούν, μεταξύ των δύο κομμάτων με θέμα την κοινή παρουσία τους στη Βουλή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διατηρούν την αυτόνομη υπόστασή τους. Η σημερινή συνεδρίαση σηματοδοτεί ότι γίνονται τα πρώτα βήματα για συνεννοήσεις σε βασικά ζητήματα, όπως η κοινή αντιπολιτευτική στάση προς την κυβέρνηση, αλλά και με κριτική προς τη Νέα Δημοκρατία.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης