Συνάντηση Τσίπρα με τους δημάρχους του Βορειοανατολικού Αιγαίου για το προσφυγικό

Συνάντηση Τσίπρα με τους δημάρχους του Βορειοανατολικού Αιγαίου για το προσφυγικό

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων Λέσβου, Σάμου και Χίου έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Συνάντηση Τσίπρα με τους δημάρχους του Βορειοανατολικού Αιγαίου για το προσφυγικό
Περίπου μια ώρα διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Επικράτειας Αλέκου Φλαμπουράρη
με τους δημάρχους των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου Σπύρο Γαληνό (Λέσβου), Μανώλη Βουρνούς (Χίου) και Μιχάλη Αγγελόπουλο (Σάμου) που βιώνουν τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης.
 
Μετά το πέρας της συνάντησης και οι τρεις δήλωσαν ικανοποιημένοι, καθώς -όπως είπαν- ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τα προβλήματα και συμφώνησε στην ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά.
 
Κλείσιμο
Ο κ. Γαληνός υπογράμμισε πως ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό η άμεση κινητοποίηση ώστε να βρεθεί η λύση το συντομότερο δυνατό, συμπληρώνοντας ότι «η Λέσβος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν μπορούμε να μένουμε στη συμφωνία».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος σημείωσε ότι κάποιες παρεμβάσεις σε θεσμικό πλαίσιο που αφορούν στη συμφωνία για τις επιστροφές στην Τουρκία χρειάζονται χρόνο, ωστόσο τα νησιά δεν μπορούν να περιμένουν. «Έχουμε ξεπεράσει κάθε ανεκτή κατάσταση και για την τοπική κοινωνία και στους πρόσφυγες» δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Από είπε «Είμαστε εδώ και διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή την αποσυμφόρηση και σύμφωνα με όσα συζητήσαμε θα γίνει», τόνισε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.
 
Στη συνάντηση συμμετείχε εκ μέρους των επιμελητηρίων και των τριών νησιών ο Παρασκευάς Φραντζέσκος (β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου), ο οποίος δήλωσε ότι έθεσε στον πρωθυπουργό το ζήτημα του μειωμένου ΦΠΑ και τόνισε: «Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και ειλικρινής. Κάνει τα πάντα για τη διατήρηση, αλλά παράλληλα σχεδιάζει και τις επόμενες μέρες».

Επιπλέον, ανέφερε πως τα επιμελητήρια διεκδικούν εδώ και πολύ καιρό το μεταφορικό ισοδύναμο, κάτι για το οποίο ο πρωθυπουργός ήταν επίσης απόλυτα ενημερωμένος και -όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των επιμελητηρίων των νησιών Λέσβου, Χίου και Σάμου- συζητήθηκε το ζήτημα όχι σε επίπεδο παράτασης αλλά μόνιμης λύσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης