Χατζηδάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Συμφώνησαν σε βαριά μέτρα και βγάζουν τη γλώσσα στους πολίτες

Χατζηδάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Συμφώνησαν σε βαριά μέτρα και βγάζουν τη γλώσσα στους πολίτες

«Το νέο μεγάλο τους ψέμα είναι η έξοδος από τα Μνημόνια και ο κόσμος αυτά τα καταλαβαίνει» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ

Χατζηδάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Συμφώνησαν σε βαριά μέτρα και βγάζουν τη γλώσσα στους πολίτες
Κριτική στην κυβέρνηση για τον «πανηγυρικό» τρόπο με τον οποίο παρουσίασε την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας με τους δανειστές
άσκησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ
Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο
ΘΕΜΑ 104,6
Κλείσιμο
.

«Ενώ κάθε φορά υιοθετούνται πολύ βαριά μέτρα αντί να πουν ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες κάνουν πανηγυράκι και βγάζουν τη γλώσσα στους πολίτες» σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης.

Ειδικά για το θέμα της ΔΕΗ σημείωσε ότι «ενώ καταψήφισαν το νόμο το δικό μας για τη μικρή ΔΕΗ, τώρα προχωράνε στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα σε σχέση με τις παλαιότερες δεσμεύσεις τους και μάλιστα το εγχείρημα δεν είναι βέβαιο ότι θα πετύχει».

«Η κυβέρνηση χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τη ΔΕΗ» συνέχισε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «το βαρύτερο γι αυτή την κυβέρνηση είναι το νέο κατόρθωμα σε σχέση με όσα έλεγε προεκλογικά για τους πλειστηριασμούς». Υπενθύμισε, δε, ότι «εμένα με είχαν "τηγανίσει" όταν ήμουν αρμόδιος υπουργός. Ενώ ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί σεισάχθεια έφτασαν τώρα να εξυμνούν τους πλειστηριασμούς. Τα κόκκινα δάνεια ήταν υπό ένα σχετικό έλεγχο το 2013-2014 με όλα αυτά περί σεισάχθειας και άλλοι σταμάτησαν να πληρώνουν, έχουμε φτάσει να έχουμε το παγκόσμιο ρεκόρ για τα κόκκινα δάνεια».

Στην ερώτηση για τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση περί εξόδου από τα Μνημόνια το καλοκαίρι του 2018 ο κ. Χατζηδάκης αφού υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει υπογράψει το 4ο Μνημόνιο αναρωτήθηκε «πώς θα βγούμε στις αγορές και θα είναι κανοική χώρα όταν τον Ιανουάριου του 2019 θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για συντάξεις στα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;».

«Το νέο μεγάλο τους ψέμα είναι η έξοδος από τα Μνημόνια και ο κόσμος αυτά τα καταλαβαίνει» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.

Μιλώντας για την εξαγγελία Μητσοτάκη ότι στην κυβέρνηση του δεν θα έχουν θέση συγγενικά του πρόσωπα ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για μια «πολύ δύσκολη απόφαση». «Πολλές φορές στην πολιτική βρίσκεσαι μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε τους λόγους και δεν χρειάζεται να επανέλθω. Σημειώνω όμως την εμβέλεια της κυρίας Μπακογιάννη γιατί δεν έχουμε τέτοιους πολιτικούς στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε έναν «νεοαυριανισμό με συνεχείς επιθέσεις που γίνονται λίγο αστείες. Αναφέρονται συνέχεια στη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας για παράδειγμα για το πόθεν έσχες όταν ξέρουμε ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο από τη Δικαιοσύνη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Για όλους αυτούς τους λόγους όταν θα πέσουν, θα πέσουν με πάταγο» κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης